6 mituri despre îngrijirea dinților în care nu trebuie să mai crezi:

Pe măsură ce oamenii au înțeles importanța unei danturi frumoase și bine îngrijite atât pentru starea generală de sănătate, dar și pentru succesul în societate, obținerea și păstrarea unui zâmbet frumos a devenit o prioritate pentru mulți dintre noi.

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, spune că în acest fel au apărut, însă, și diverse mituri, care ajung de multe ori să facă mai mult rău decât bine dinților nostri.

6 mituri despre îngrijirea dinților în care nu trebuie să mai crezi:

Frecarea dinților cu sare curăță bine dinții

Această procedură este, în fapt, dăunătoare deoarece granulele de sare sunt foarte abrazive, astfel încât zgârie sau tocesc dinții și irită gingia. “Pe lângă faptul că efectul obținut nu este cel dorit, acest obicei este riscant și pentru sănătate: o parte din sarea folosită la periaj se poate ingera, iar excesul de sare este cunoscut ca având efecte negative asupra organismului”, explică doamna doctor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Bicarbonatul curăță bine dinții

Convingerea că frecarea dinților cu bicarbonat este o alternativă bună la spălarea cu pasta de dinți este, din păcate, extrem de larg răspândită. “Deși bicarbonatul are efect de neutralizare a acizilor, acesta este totodată și abraziv, nefiind recomandată utilizarea lui în formă pură. Există paste de dinți care conțin bicarbonat de sodiu, dar de granulație foarte mică, alături de extracte de plante, care sunt mult mai indicate pentru îngrijirea dinților”, recomandă specialistul ortodont.

Foto: By Ollyy /Shutterstock

Ața dentară este indicată doar adulților

Ața dentară este indicată și pentru curățarea spațiilor interdentare ale dinților de lapte, pentru că smalțul copiilor este foarte sensibil la carie și pe aceste zone apar cel mai frecvent carii. În plus, pentru a fi mai ușor de folosit de către cei mici, ața dentară pentru copii are un suport special de plastic (ca o praștie), care să o facă mai ușor de folosit.

Caria dentară – ce este și cum se tratează

Ața dentară produce spații între dinți

Dacă ața dentară este foarte groasă și este împinsă cu putere între dinți, într-adevăr aceasta poate în timp să lărgească ușor spațiul interdentar.

“Rolul aței dentare este de îndepărtare a resturilor rămase în jurul dinților și gingiilor, pentru a elimina bacteriile dăunătoare și a menține dinții sănătoși. Atunci când începem să o folosim putem experimenta sângerarea gingiilor, însă după o perioadă scurtă această problemă va dispărea de la sine. Așadar, folosită cu grijă, fără presiune mare și într-o variantă mai subțire, vom beneficia doar de efectele pozitive ale folosirii ei”, asigură doamna doctor Mihaela Dan, ortodont.

Citește continuarea pe pagina următoare >>>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri