Specialistul dermatolog ne explică care sunt criteriile prin care putem alege cel mai bun produs de protecție solară:

3. Tipul de piele

Pentru persoanele cu acnee și/sau ten gras sunt indicate produsele etichetate ca fiind “non-comedogenice", ceea ce înseamnă că nu blochează porii. Pentru pielea uscată sunt recomandate produse care conțin ingrediente hidratante, cum ar fi acid hialuronic sau ceramide, iar pentru pielea sensibilă ideale sunt cremele cu protecție solară minerală. Pentru a evita eventuale iritații sau uscarea pielii, este indicată folosirea unui produs special pentru față, care să nu conțină alcool. 

“Copiii au pielea sensibilă, iar unele ingrediente din produsele de protecție solară pot provoca reacții alergice. În cazul lor sunt de evitat în special produsele cele care conțin Acid 4-aminobenzoic (PABA) și oxibenzonă, elemente asociate cu apariția de reacții cutanate. În cazul bebelușilor sub 6 luni, este recomandat ca aceștia să evite expunerea la soare puternic, mai ales în perioada de vară si în timpul orelor de varf”, atenționează specialistul dermatolog.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 sfaturi practice pentru îngrijirea pielii în timpul verii Ingrediente cheie în rutina de îngrijire a toamnei, blânde cu pielea, dar nemiloase cu petele! Cum îți hidratezi corect pielea și ce conțin cele mai bune creme hidratante?

4. Piele cu probleme

Pacienții care au probleme cu pielea sau afecțiuni alergice, cum ar fi acnee sau rozacee, trebuie să evite produsele care conțin conservanți sau parfumuri, precum și pe cele care conțin Acid 4-aminobenzoic (PABA) sau oxibenzonă sau au în compoziție alcool. Oxidul de zinc și dioxidul de titan tind să fie mai bine tolerate de persoanele cu piele sensibilă și pot fi, de obicei, găsite în produsele de protecție solară destinate copiilor.

5.  Cremă sau spray?

Deși folosirea unui agent de protecție solară prin pulverizare este tentantă deoarece economisește timp, acest lucru s-ar putea să nu fie cea mai bună idee. "Atunci când folosim spray-urile de protecție solară există riscul de a nu acoperi în mod adecvat toată pielea expusă la soare, mai ales dacă aplicarea are loc atunci când bate vântul. Pe lângă asta, există riscul de inhalare a substanțelor chimice în timpul procesului de aplicare”, spune domnul doctor Laurențiu Vlădău.

Cum să ai grijă de părul vopsit pentru a-ți păstra culoarea strălucitoare și vibrantă mai mult timp Cum îți protejezi pielea în sezonul rece Cum să îți îngrijești pielea și părul în această vară? Șase sfaturi de urmat în acest sezon

Foto homepage: By Shine Nucha /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri