Specialistul dermatolog ne explică care sunt criteriile prin care putem alege cel mai bun produs de protecție solară:

3. Tipul de piele

Pentru persoanele cu acnee și/sau ten gras sunt indicate produsele etichetate ca fiind “non-comedogenice", ceea ce înseamnă că nu blochează porii. Pentru pielea uscată sunt recomandate produse care conțin ingrediente hidratante, cum ar fi acid hialuronic sau ceramide, iar pentru pielea sensibilă ideale sunt cremele cu protecție solară minerală. Pentru a evita eventuale iritații sau uscarea pielii, este indicată folosirea unui produs special pentru față, care să nu conțină alcool. 

“Copiii au pielea sensibilă, iar unele ingrediente din produsele de protecție solară pot provoca reacții alergice. În cazul lor sunt de evitat în special produsele cele care conțin Acid 4-aminobenzoic (PABA) și oxibenzonă, elemente asociate cu apariția de reacții cutanate. În cazul bebelușilor sub 6 luni, este recomandat ca aceștia să evite expunerea la soare puternic, mai ales în perioada de vară si în timpul orelor de varf”, atenționează specialistul dermatolog.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

4. Piele cu probleme

Pacienții care au probleme cu pielea sau afecțiuni alergice, cum ar fi acnee sau rozacee, trebuie să evite produsele care conțin conservanți sau parfumuri, precum și pe cele care conțin Acid 4-aminobenzoic (PABA) sau oxibenzonă sau au în compoziție alcool. Oxidul de zinc și dioxidul de titan tind să fie mai bine tolerate de persoanele cu piele sensibilă și pot fi, de obicei, găsite în produsele de protecție solară destinate copiilor.

5.  Cremă sau spray?

Deși folosirea unui agent de protecție solară prin pulverizare este tentantă deoarece economisește timp, acest lucru s-ar putea să nu fie cea mai bună idee. "Atunci când folosim spray-urile de protecție solară există riscul de a nu acoperi în mod adecvat toată pielea expusă la soare, mai ales dacă aplicarea are loc atunci când bate vântul. Pe lângă asta, există riscul de inhalare a substanțelor chimice în timpul procesului de aplicare”, spune domnul doctor Laurențiu Vlădău.

Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Foto homepage: By Shine Nucha /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri