Este indicat sa faceti in fiecare seara 50-100 de abdomene, dupa posibilitati, pentru a intari musculatura abdominala care va diminua durerile menstruale

Cum putem combate durerile menstruale?

In primul rand, dieta care este foarte importanta pentru femei, desi majoritatea dintre acestea isi perturba echilibrul nutritional prin diverse cure de slabire sau alte regimuri alimentare deloc sanatoase. In timpul menstruatiei acestea pierd sange din intreaga circulatie, fiind fals acel zvon ca s-ar pierde “sange rau”. Nu, este sange pur si simplu, care s-ar pierde intr-o rana de exemplu. Astfel ca odata cu acesta se pierd si elemente precum: calciu, globule rosii (care contin fier si conduc oxigenul la tesuturi, deci scade oxigenarea si femeia anemiaza atat prin pierderea de fier, cat si de oxigen), globule albe (care au rol in imunitate, de aceea femeia la menstratie este mai sensibila in fata infectiilor), nutrienti (deci va trebui sa manance mai mult), minerale, vitamine. Pierderile nu sunt foarte mari daca femeia are sangerari putine si dureaza 3-4 zile, dar sunt femei care au sangerari menstruale mai abundente si dureaza chiar si 6 zile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Asadar, inainte de sangerarile menstruale, cu aproximativ o saptamana, femeia trebuie deja sa manance sanatos, alimente cu multe vitamine si minerale – fructe si legume – alimente care contin mult calciu si vitamina D (lactate), proteine (carne de pui sau peste, oua preparate cu galbenus moale), sa bea doi litri de lichide pe zi (hormonii produc transpiratie ce duce la deshidratare, iar pierderea de sange din timpul menstruatiei scade volumul sanguin). Poate lua vitamine daca prin alimentatia zilnica nu poate implini toate cerintele nutritionale ale organismului.

Odihna este de asemenea importanta, ciclul menstrual fiind un stres fiziologic pentru organism atat prin pierderile care au loc in aceasta perioada, cat si prin durere sau fluctuatiile hormonale. Se recomanda sa dormiti macar in aceste zile 8 ore pe noapte.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Sportul.

Organismul are nevoie de oxigenare si totodata de un depozit sanguin mai mare astfel incat sa nu intre in deficit la menstruatie. Depozitele sanguine se acumuleaza in splina si ficat si de aici sunt “stoarse” prin contractia capsulelor acestor organe atunci cand organismul are nevoie de mai mult sange decat in stare de repaus (daca aceasta contractie a capsulelor splinei si ficatului este brusca, spastica, asa cum se intampla la persoanele neantrenate care incep cu extercitii fizice solicitante, se poate simti o durere puternica, acuta, care taie respiratia, in abdomen, fie in partea stanga – splina – fie in partea dreapta – ficatul). Aceste depozite sanguine sunt folosite atunci cand o persoana face sport pentru ca in timp de repaus capilarele musculare sunt inchise, insa atunci cand muschii sunt solicitati aceste capilare se deschid si nevoia de sange necesara organismului creste considerabil. Asadar, pentru a creste depozitele sanguine este nevoie sa aveti un program sportiv macar in cateva zile pe saptamana. Nu uitati ca sportul are si alte beneficii asupra sanatatii dar si asupra siluetei.

Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri