Domeniul stomatologiei moderne oferă o soluție pentru fiecare dintre problemele estetice ale danturii.

Dinți ciobiți, fracturați

Fie în urma unui accident, a uzurii excesive, fie ca urmare a unei carii care macină încet, dar sigur, un dinte ciobit este nu numai inestetic, dar are rezistență scăzută, așadar situația trebuie rezolvată, înainte de a crește șansele de a-l pierde de tot.

"Obturația (plomba dentară)  este o soluție atunci când fractura nu este foarte mare, nu a ajuns la nerv și a rămas suficient smalț dentar intact, în vreme ce pentru cazurile mai serioase poate fi necesară coroana dentară sau chiar implantul dentar – dacă dintele nu mai poate fi salvat", spune specialistul ortodont.

Carii dentare

Când dintele își modifică în anumite zone culoarea sau devine sensibil la rece, cald, acru, dulce, cel mai probabil vinovată este apariția unei carii. O vizită la medicul stomatolog va îndepărta aceste inconveniente, înainte de a se trasforma în altele mai mari, redând pacientului în același timp zâmbetul perfect. În timp ce cariile din zona laterală (molari, premolari) afecteză masticația, cele din zona frontală afectează major estetica, slăbesc rezistența dintelui, crescând riscul de fractură dentară sau pot duce la moartea nervului și colorarea dintelui, toate acestea afectând major zâmbetul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

*** Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, a absolvit in urma cu 21 ani Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie, completandu-si studiile cu o perioada de 3 ani de specializare in ortodontie si ortopedie dento-faciala. Dorinta de continua dezvoltare personala a determinat participarea constanta la cursuri de specializare in tara si in strainatate, precum si infiintarea Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT. Mai multe informatii sunt disponibile aici.

Foto homepage: By AXL /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri