Domeniul stomatologiei moderne oferă o soluție pentru fiecare dintre problemele estetice ale danturii.

Uneori schimbările la nivelul danturii se produc încet-încet, lăsându-ne timp să ne obișnuim cu ele. Acest lucru se întâmplă până la un punct, după care încep să fie deranjante și să provoace chiar disconfort social sau teama de a zâmbi.

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, spune că toate aceste probleme care ne stanjenesc nu trebuie lăsate să afecteze calitatea vieții, mai ales că domeniul stomatologiei moderne oferă o soluție pentru fiecare dintre ele.

Dinți colorați

Fie că s-au îngălbenit uniform din cauza vârstei, fumatului sau a consumului unor alimente și băuturi colorante, fie că doar un singur dinte și-a modificat culoarea (de obicei la câțiva ani după ce nervul moare), nu este niciodată prea târziu ca el să revină cât mai aproape de culoarea inițială. Soluțiile sunt multiple: detartraj și periaj profesional, air-flow, albire dentară sau fațete dentare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Caria dentară – ce este și cum se tratează

Lucrări dentare vizibile

Cu posibilitățile tehnice actuale, nicio lucrare dentară nu ar trebui să pară nenaturală. Atunci când culoarea sau forma o fac să iasă în evidență sau când gingia s-a retras, odată cu vârsta, este timpul să fie luate măsuri pentru a redobândi un aspect plăcut din punct de vedere estetic al danturii.

“Fie că sunt obturații de amalgam (cu dezavantajul că pot elibera cantități mici de mercur și că se contracta și dilată la diferențe de temperatură, suprasolicitând smalțul dentar, cu riscul de microfisurare), fie că sunt obturații de compozit, dar care și-au modificat culoarea sau s-au ciobit, aceste pot fi schimbate oricând cu unele noi, de nuanță identică cu cea a dintelui, rezistente și bine adaptate la conturul dintelui”, spune specialistul ortodont.

FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Dinți înghesuiți

Oricine se poate bucura de beneficiile aduse de purtarea aparatului dentar indiferent de vârsta pe care o are și, drept dovadă, aproximativ o treime din pacienții de pe scaunul medicului ortodont sunt astăzi adulți.

“În ciuda convingerii generale, aparatul dentar dă rezultate rapide și la adult. Trebuie doar să vă faceți curaj și să căutați medicul ortodont cu multă experiență, cazuistică diversă și rezultate verificate, iar zâmbetul pe care vi-l doriți de multă veme va capătă contur mult mai repede decât credeați. În plus, odată cu avansul în domeniul ortodonției, aparatul dentar nu mai este de mult inestetic și nici nu mai produce disconfort. Tipurile de aparat fix aproape mai puțin vizibile (safir și ceramic) vor trece aproape neobservate pentru multe persone din jur”, asigură doamna doctor Mihaela Dan.

Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop

Citește continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri