3 Iulie 2019 publicat în Sanatate 3 share-uri

Cum problemele ochilor nu ar trebui niciodată ignorate, oboseala lor apare atunci când nu ești atentă la unele detalii din rutina ta zilnică sau la unele probleme mai mici de sănătate.

De câte ori nu ți s-a întâmplat ca un coleg să intre un birou, să te privească și să îți spună că pari obosită? Atunci când lipsa somnului nu este o problemă pentru tine, oboseala ochilor este principalul motiv pentru care resimți o lipsă acută de eficiență și nu te poți concentra pe tot parcursul zilei. Cum problemele ochilor nu ar trebui niciodată ignorate, oboseala lor apare atunci când nu ești atentă la unele detalii din rutina ta zilnică sau la unele probleme mai mici de sănătate.

De ce ochii îți obosesc atât de repede când ești la birou

Ochelarii

În cazul ochelarilor, sunt două scenarii pe care trebuie să le iei în calcul. În primul rând, dacă ar trebui să porți ochelari, iar tu nu te-ai prezentat la oftalmolog, de aici pleacă primul motiv pentru care ochii tăi obosesc atât de repede. În al doilea rând, mai există situația în care porți ochelari, dar nu ai avut inspirația să iei o pereche care să îți ofere și confort atunci când îi porți. Ia în calcul faptul că nu numai lentilele ochelarilor de vedere sunt importante, ci trebuie să te asiguri că ai ales și ramele de ochelari potrivite pentru forma feței tale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr

În plus, unele modele pot cântări mai mult, ceea ce va face ca după o perioadă mai lungă de purtat continuu să te deranjeze destul de mult, iar acest lucru îți va obosi considerabil și vederea.

Nu te hidratezi destul

Poate părea surprinzător, dar există o legătură între o vedere obosită și consumul redus de apă pe timpul zilei. Deshidratarea îți va da atât o stare accentuată de oboseală, însă îți va afecta și vederea. Motivul este acela că lipsa apei din organism va duce la o circulație mai slabă a sângelui, chiar și atunci când dormi opt ore în fiecare noapte. Ține cont de faptul că pielea din jurul ochilor tăi este foarte sensibilă la mediul înconjurător și la cantitatea de apă pe care o consumi în mod regulat.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Alergiile

Cum suntem în perioada sezonului cald, când totul a înflorit, iar natura este peste tot în jur, riscul producerii alergiilor este foarte mare. Când suferi din cauza alergiilor de sezon, acestea eliberează în organism un compus pe nume histamină. Acest compus dilatează vasele de sânge, ceea ce duce la un flux accentuat în spatele ochilor. Histamina este de vină și pentru ochii iritați și deseori conduce și la unele umflături ale ochilor. Alături de o medicamentație corectă obținută în urma unor analize, mai poți limita aceste efecte folosind comprese cu apă rece.

Nu îți iei ochii din monitorul computerului tău

Seara, înainte de culcare, stai cu ochii în telefon. Când te trezești, citești știrile pe tabletă. Când te relaxezi, privești un televizor care rareori respectă distanța indicată față de canapea. Când ești la birou, stai cu ochii țintiți într-un monitor, iar postura ta nu este aproape niciodată cea corectă. Cam așa arată o zi pentru orice persoană activă care are un loc de muncă în spatele unui birou. Iar această rutină nu face decât să îți obosească extrem de mult privirea. Ce poți face este să încerci ca după 20 de minute de lucru la monitor să privești timp de 20 de secunde în altă parte, însă nu într-un alt ecran. În acest fel, le vei permite ochilor tăi să se odihnească puțin.

De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții De ce este periculos zahărul? Cand copilul este nepoliticos sau lipsit de respect – sfaturi pentru parinti

Sursă foto: fizkes /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri