12 Februarie 2019 publicat în Sanatate 5 share-uri

La persoanele care lucrează mult la birou apar defecte de postură, dureri de ceafă, spate şi mijloc datorate unei poziţii de şedere defectuoase.

Comunicat de presă

Prof. Dr. Sami Sokucu, doctor ortoped din Turcia, vine la Constanţa pentru a oferi gratuit a două opinie medicală, pe baza actelor medicale, pacienților din România. Doctorul Sami Sokucu este specialist în chirurgie traumatologică, în chirurgia deformațiilor, în chirurgie pentru creșterea în înălțime, în chirurgia tumorilor osoase și musculare și în artroplastie.

Seminarul va avea loc la oficiul din Constanţa al Medical Park - bd. Mamaia nr. 231, et. 3 (interfon 033). Pacienţii se pot programa prin telefon la 0727593533, prin e-mail - office@medicalparkromania.com sau online, pe website-ul oficial.

Care sunt cauzele defectelor de postură și când apar?

Defectele de postură pot fi analizate în două categorii principale: defectele de postură medicale sau defectele de postură dobândite. Printre defectele de postură medicale pot fi enumerate bolile neuromusculare, scolioza (curburile coloanei vertebrale), membrele inferioare cu lungimi diferite, deformările extremităţilor (defecte morfologice) iar printre defectele de postură dobândite se pot enumera defectele ce apar în urma unei traume sau a unui accident, şi în special defectele de postură ce apar la persoanele care stau mult timp la birou într-o poziţie greşită.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti 

“Defectele de postură medicale pot fi clasificate în două categorii: congenitale (din naştere) şi cele dobândite mai târziu. Defectele de postură congenitale apar din momentul naşterii şi se dezvoltă pe măsura înaintării în vârstă, însă există şi cazuri în care defectele de postură apar în timpul dezvoltării, cu toate că copilul era normal la naştere. Unul dintre exemplele semnificative pentru apariţia acestor defecte este căratul unui ghiozdan greu sau căratul în mod greşit la vârsta copilăriei”, explică profesorul Sami Sokucu, doctor ortoped al Spitalului Medical Park Florya din Istanbul.

Care sunt defectele de postură ce afectează mai mult angajaţii de birou şi ce trebuie să facem pentru a le preveni?

Foto: handmadee3d /Shutterstock
MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

La persoanele care lucrează mult la birou apar defecte de postură, dureri de ceafă, spate şi mijloc datorate unei poziţii de şedere defectuoase.

“Pentru persoanele care lucrează mult timp la birou este important ca acestea să stea într-o poziţie corectă: această poziţie este cea în care se formează un unghi de 90 de grade între spate, picioare şi genunchi. În această poziţie gâtul nu va fi niciodată foarte aplecat în faţă sau în spate, iar înălţimea şi lăţimea mesei va fi potrivită pentru persoana care lucrează la ea. Atunci când se lucrează la calculator, la birou, se recomandă ca ecranul calculatorului să fie la nivelul ochilor şi dacă este posibil să se pună o cutie sub picioare, ceea ce va preveni apariţia durerilor în poziţia şezut şi astfel şi defectele de postură”, declară doctorul ortoped Sami Sokucu.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Testul Secvențelor de Numere Divine: Care este mesajul îngerilor pentru tine? MAJOOK, UN START- UP ROMÂNESC CARE ADUCE ÎN FAȚA COPIILOR JOCURI EDUCATIVE PENTRU MINŢI CURIOASE
 

Ce exerciţii recomandaţi pentru defectele de postură?

În general, exerciţiile efectuate în mod regulat şi corect sau cu efecte bune asupra defectelor de postură și care nu necesită un tratament medical, sunt cele recomandate de orice doctor ortoped. Se consideră că efectuarea corectă a exerciţiilor pentru defectele de postură va avea un efect bun asupra acestora.

“Spre exemplu, atunci când exerciţiile Pilates sunt efectuate corect împreună cu un instructor, acestea au efecte bune în ceea ce priveşte prevenirea şi corectarea defectelor de postură dobândite. În special exerciţiile Pilates efectuate pentru muşchii spatelui şi mijlocului au un efect bun în ceea ce priveşte asigurarea unei posturi corecte”, explică doctorul turc.

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Tratamente naturiste și suplimente pentru articulații flexibile și fără dureri Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Care sunt poziţiile de stat în picioare, culcat şi şezut ideale?

Poziţia de stat în picioare ideală:

Capul este în poziţie perpendiculară fără a fi aplecat în faţă sau în spate, urechile sunt la nivelul umerilor, umerii sunt în poziţie perpendiculară, spatele şi gâtul nu sunt aplecate, braţele sunt pe lângă corp, distanţa dintre picioare este egală cu lăţimea umerilor.

Poziţia şezut ideală:

Umerii sunt în poziţie perpendiculară, unghiul format între spate, picioare şi genunchi este de 90 de grade, gâtul nu este niciodată aplecat în faţă sau în spate iar pentru a reduce curbura mijlocului este bine ca sub picioare să se pună o cutie.

Poziţia culcat ideală:

Poziţia de culcat ideală este cea de culcat lateral cu genunchii traşi la piept (poziţia fătului) într-un pat care sprijină spatele şi mijlocul. Culcat de piept sau spate poate duce la apariţia durerilor musculare.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Caută acei oameni lângă care îți este bine, ușor și frumos, OAMENII TĂI….

Ce fel de boli sunt provocate de defectele de postură?

“Un defect la nivelul articulaţiilor care preiau greutatea corpului poate modifica biomecanica altor articulaţii ceea ce poate duce la accidentări ale celorlalte articulaţii. Deseori, defectele de postură pot cauza afecţiuni ale articulaţiilor coloanei vertebrale şi ale articulaţiilor coapsei, genunchiului şi gleznei (depuneri de calciu, afecţiuni ale cartilagiilor, etc.)”, conchide profesorul Sami Sokucu, doctor ortoped al Spitalului Medical Park Florya din Istanbul.

Foto homepage: DimaBerlin /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri