11 Februarie 2019 publicat în Sanatate 6 share-uri

Tratamentul cu PRP funcționează pe principiul potrivit căruia plasma bogată în plachete conține substanțele esențiale necesare regenerării și vindecării țesuturilor.

Pierderea părului poate avea un efect major asupra imaginii corporale și a stimei de sine a oricărei persoane, fapt pentru care aceasta este astăzi una din cele mai frecvente cauze de prezentare a pacienților la medicul dermatolog.

Printre opțiunile de tratament disponibile s-a făcut remarcată terapia cu PRP (Platelet Rich Plasma), una din metodele cele mai eficiente de a trata alopecia, fie ea temporară sau de lungă durată, conform doamnei doctor Adina Șerban (foto), specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie.

Terapia cu PRP (Platelet Rich Plasma) este o metodă simplă, lipsită de reacții adverse, și totodată un tratament adjuvant important în special pentru căderea difuză a părului sau efluviu telogen și alopecia androgenetică.

“Tratamentul funcționează pe principiul potrivit căruia plasma bogată în plachete conține substanțele esențiale necesare regenerării și vindecării țesuturilor. PRP (Platelet Rich Plasma) este o plasmă autologă cu conținut crescut în trombocite ce au rol în revitalizarea cutanată și a firului de păr mulțumită prezenței factorilor de creștere și a moleculelor de adeziune. Se presupune că factorii de creștere eliberați de trombocite acționează asupra celulelor stem de la nivelul foliculului pilos, stimulând apariția de noi fire de păr și promovând neovascularizația”, explică doamna doctor Adina Șerban, dermatolog.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023 Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser

Cum se efectuează procedura

Ca și în cazul folosirii terapiei vampir pentru beneficiile sale estetice, și în tratarea căderii părului procedura începe cu recoltarea de sânge de la pacient. Urmează, apoi, centrifugarea sângelui, separarea plasmei cu trombocite și injectarea ei direct la nivel cutanat. Procesul este meticulos, plasma autologă fiind injectată prin multiple înțepături în scalp, cu sau fără anestezie topică.

“Este recomandată evitarea fumatului și consumului de alcool înainte și după tratament. De asemenea, pacientul va fi rugat să consume multe lichide înainte de procedură și să evite efectuarea de efort intens. Deoarece succesul tratamentului ține de procesul inflamator declanșat, nu se recomandă aplicarea locală de gheață sau administrarea de antiinflamatoare”, atenționează specialistul dermatolog.

Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  Caria dentară – ce este și cum se tratează Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Candidații ideali

Oricine se confruntă cu pierderea părului este, în esență, un bun candidat pentru tratamentele cu PRP, însă pacienții cu alopecie androgenetică, o problemă de ordin genetic, tind să reacționeze cel mai bine.

„Alopecia androgenetică este cea mai frecventă cauză de chelie, afectând atât femeile cât și bărbații, riscul de apariție crescând o dată cu vârstă. Acest tip de alopecie este indusă genetic și influențată de hormoni ce determină o reducere progresivă a diametrului, lungimii și pigmentării firului de păr”, spune doamna doctor Adina Șerban.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri