13 Februarie 2019 publicat în Sanatate 1 share-uri

Există câteva soluții ca să-ți transformi dormitorul într-un loc cu adevărat relaxant pe timpul nopții, care să-ți ofere un somn de mai bună calitate.

De cele mai multe ori, somnul determină modul în care decurg zilele. Atunci când nu te poți odihni cum trebuie și simți că oricât de mult ai dormi, mereu te trezești obosită, nici productivitatea ta nu va mai fi la înălțime, vei fi mai mult iritată și nervoasă, iar capacitatea de a te concentra pe problemele tale reale va fi foarte redusă. Stresul poate fi un factor care afectează calitatea somnului din fiecare noapte. În același timp însă, și condițiile din dormitorul tău pot juca un rol important. Există câteva soluții ca să-ți transformi dormitorul într-un loc cu adevărat relaxant pe timpul nopții, care să-ți ofere un somn de mai bună calitate.

5 trucuri simple ca să te poți odihni mai bine:

1. Joacă-te cu lumina din dormitorul tău

În timpul nopții, orice sursă de lumină poate fi dăunătoare somnului tău. Este un motiv pentru care ar trebui să iei în calcul să nu mai dormi cu telefonul la cap și să elimini orice surse de lumină cu LED. Un ceas analogic poate fi o alarmă suficient de bună să te poți trezi dimineața. În același timp, pune la ferestrele dormitorului tău draperii groase care să blocheze orice sursă de lumină din fața casei. Dacă preferi să citești înainte de culcare, o soluție este instalarea unor corpuri de iluminat odihnitoare pentru ochii tăi, care te vor ajuta să nu mai ții lumina principală mereu aprinsă pe timpul nopții.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

2. Elimină dispozitivele electronice și TV-ul din cameră

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faci dacă vrei să te bucuri de un somn de calitate mai mare este să scapi de obiceiul de a te culca uitându-te pe tabletă sau TV la filme. Acest tip de lumină va păcăli creierul să elimine un hormon important, melatonina, păcălindu-l că este în continuare zi. Astfel, somnul poate deveni agitat și deloc odihnitor.

3. Coboară temperatura din cameră

Nimănui nu îi place frigul, însă dacă vrei ca somnul tău să fie mai odihnitor, ar trebui să te obișnuiești să cobori ușor temperatura din cameră înainte de culcare. Fie cu ajutorul aerului condiționat, fie prin deschiderea geamului de la dormitor pentru zece minute, răcorește ușor camera, altfel corpul ar putea fi împiedicat să ajungă la temperatura optimă pentru a intra în starea de somn profund.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă

4. Evită să faci sport înainte de culcare

Fie că mergi la sală, la bazin sau ieși să alergi prin parc, de cele mai multe ori când faci sport seara adormi repede fiind extrem de obosită. Ceea ce nu știi însă este faptul că somnul nu e de cea mai bună calitate, iar asta din cauza pulsului ridicat pe care îl ai timp de mai multe ore după activitate fizică intensă. Corpul va avea probleme să ajungă în starea de somn profund, astfel că te vei odihni superficial.

5. Nu mânca foarte mult înainte de culcare

Evită mesele mari, pline de carbohidrați, înainte de a te pune în pat, dar și fructele și ciocolata. Altfel, organismul tău va avea nevoie de o perioadă mai lungă pentru a putea digera ce ai consumat, ceea ce îți va strica somnul. Dacă nu ai probleme cu lactatele, poți să încerci un iaurt slab sau o brânză slabă de vaci înainte de culcare. Acestea se digeră mai lent, iar organismul tău va primi nutrienții de care are nevoie, pe toată durata nopții.

5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor 5 Creme și seruri cu NIACINAMIDĂ care vor face minuni pentru tenul tău

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Photographee.eu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri