11 Februarie 2019 publicat în Sanatate 6 share-uri

Tratamentul cu PRP funcționează pe principiul potrivit căruia plasma bogată în plachete conține substanțele esențiale necesare regenerării și vindecării țesuturilor.

„Opțiunile de tratament pentru alopecia androgenetică sunt destul de limitate, prezintă reacții adverse și se bazează în principal pe minoxidil sau finasteridă. PRP-ul poate fi folosit ca adjuvant în terapiile menționate mai sus sau poate fi utilizat ca monoterapie. Rezultate foarte bune se obțin prin combinarea terapiei PRP cu mezoterapia”, completează specialistul dermatolog.

Durata procedurii depinde de suprafaţa tratată a pielii şi poate atinge 30-40 minute. Tratamentul de atac constă în efectuarea a 4-6 ședințe la interval de 7-14 zile, urmat de tratamentul de întreținere, care poate varia ca interval, în funcție de cât de gravă este afecțiunea. Efectele adverse sunt minime, locale, constând în roșeață și sângerări punctiforme în momentul injectării.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023 Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser

Pacienții cu cădere difuză a părului, proces numit și efluviu telogen, pot beneficia și ei cu succes de terapia cu plasmă îmbogățită în trombocite. Ședințele se pot efectua mai rar, o dată la o lună. După 4 ședințe se observă diminuarea căderii părului, creșterea densității și diametrului firelor de păr, precum și un aspect hidratat al scalpului.

Rezultatele

Primul rezultat pe care pacienții îl observă, de obicei, este diminuarea căderii părului, urmat de regenerarea firelor de păr și creșterea în lungime. Respectarea planului de tratament recomandat de specialist și efectuarea ședințelor de întreținere reprezintă condiții necesare pentru a continua stimularea factorilor de creștere.

Contraindicații

Procedura este contraindicată în caz de infecții locale, la nivelul scalpului, sau sistemice. De asemenea, nu se recomandă injectarea PRP în cazul stărilor epileptice, bolilor maligne, bolilor sanguine, terapiei cu anticoagulante și în cazul reacțiilor alergice la anticoagulanți (citrat de sodiu).

Adevărul despre dinții superbi pe care-i afișează Luis Gabriel. Ce spune medicul stomatolog care s-a ocupat de construcția lor  Caria dentară – ce este și cum se tratează Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

Foto homepage: zentradyi3ell /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri