7 Februarie 2019 publicat în Sanatate 6 share-uri

O pastă de dinți cu calciu poate fi o soluție eficientă și la îndemână pentru a trata sensibilitatea dentară.

Atunci când consumul unor alimente și băuturi fierbinți sau reci sau o simplă gură de aer într-o zi mai răcoroasă provoacă disconfort chiar și în lipsa cariilor dentare, acesta poate fi un semn clar al demineralizării smalțului dentar.

În astfel de cazuri, doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, spune că o pastă de dinți cu calciu poate fi o soluție eficientă și la îndemână pentru a trata sensibilitatea dentară și a ne bucura în continuare fără griji de mâncărurile și băuturile preferate.

În mod normal, pH-ul gurii este apropiat de neutru, însă de câte ori mâncăm sau bem ceva acest echilibru se schimbă prin acumularea de acizi, rezultați din descompunerea alimentelor sau din compoziția lor și a a băuturilor.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Zâmbetul = Esența Fericirii - Dentalmall.ro marchează Ziua Mondială a Sănătății Orale, dar și Ziua Internațională a Fericirii cu o campanie despre zâmbete Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii

“Sucurile acidulate, băuturile acoolice, sucurile de fructe propaspete produc un pH acid, iar menținerea unui astfel de pH pe perioade îndelungate ale zilei duce la scoaterea calciului din dinți, acumularea plăcii bacteriene și a tartrului și apariția cariilor. Acesta este motivul pentru care toți stomatologii recomandă să evităm ronțăirea alimentelor între mese și consumarea băuturilor puțin câte puțin, pentru a nu menține dinții într-o baie constantă de acid”, spune specialistul ortodont.

“Organismul este pregătit cu propriul sistem de apărare împotriva acizilor – saliva. Aceasta spală dinții de acizi, iar prin compoziția ei neutralizează acizii și favorizează remineralizarea într-o oarecare măsură a smalțului. Însă când acest sistem de apărare este depășit de producerea unei cantități mari de acizi, el trebuie ajutat din exterior: pasta cu calciu este un remediu eficient în această situație”, completează doamna doctor Mihaela Dan.

Crearea unui site web și rolul designului web în dezvoltarea afacerii online Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023

Când este recomandată pasta de dinți cu calciu

Pasta cu calciu conține un ingredient activ numit Recaldent. Peptidele din compoziția acestei paste leagă calciul și fosfații de suprafața smalțului, reparând zonele de demineralizare superficială, fapt pentru care poate fi recomandată în situații diverse, de la cazuri de sensibilitatea dentară, când este utilizată alături de alte metode de desensibilizare, până la situații de demineralizare a smalțului ca urmare a varsăturilor din sarcină sau a refluxului gastro-esofagian.

“Unii medici vor recomanda pasta de dinți cu calciu și după albirea dentară, pentru remineralizarea smalțului dentar și reducerea sensibilității. De asemenea, beneficiile ei sunt de ajutor în timpul și după tratamentul ortodontic cu aparat dentar fix, pentru a evita apariția petelor albe la persoanele care nu au reușit să mențină o igienă dentară foarte bună. În unele situații, în funcție de vârsta pacientului, pasta de dinți cu calciu poate ameliora aspectul smalțului dentar în cazul celor care prezintă pete albe pe dinți fie din naștere, fie apărute ulterior”, explică doamna doctor Mihaela Dan.

5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui Horoscop Paște 2023: o perioadă plină de emoții frumoase, de planuri de viitor și experiențe spirituale

Foto int: wavebreakmedia /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri