6 Februarie 2019 publicat în Sanatate 3 share-uri

Specialiștii recomandă ca pe perioada iernii să limitezi cât mai mult perioadele de inactivitate.

Iarna este deseori asociată cu zilele petrecute într-un living călduros sub o pătură groasă și o cană de ceai sau de vin fiert în palme. Totuși, sezonul rece ar trebui să fie principalul moment în care trebuie să te menții activă din punct de vedere fizic, în ciuda faptului că vremea de afară nu este foarte călduroasă.

Specialiștii recomandă însă ca pe perioada iernii să limitezi cât mai mult perioadele de inactivitate și să îți faci curaj să mergi la sală. Sau, mai simplu, să ieși la alergat pe afară, unde vei avea nevoie de echipament special pentru acest anotimp. În orice caz, nu trebuie să renunți la sport în perioada sezonului rece.

5 motive pentru care trebuie să rămâi activă în special în timpul iernii:

1. Te bucuri de lumină naturală

Nu degeaba soarele este considerat cea mai bună vitamină pentru organism. Simpla expunere la soare îți aduce un aport important de vitamina D. Acest lucru se traduce în oase mai puternice, absorbția mai eficientă de calciu și un sistem imunitar mai puternic.

Retail jobs

2. Scapi mai ușor de pericolul bacteriilor

Atunci când faci sport, îți pui sângele în mișcare, iar organismul activ combate mai ușor potențialele pericole din atmosferă, cum ar fi bacteriile. Astfel, ai șanse să scapi mai ușor de răceală sau chiar să o eviți, cu singura condiție să te protejezi bine. Evită hainele care nu îți lasă pielea să respire eficient.În caz contrar, transpirația se va răci pe tine și vei avea probleme.

3. Mai multă dopamină și serotonină pentru corpul tău

Kirsty Welsh, antrenor personal, explică faptul că atunci când faci sport corpul tău eliberează substanțele care te ajută să te simți mai bine, și anume serotonina și dopamina. „Acestea ajută în reducerea stărilor de anxietate și depresie”, spune aceasta pentru publicația News Australia.

Citeste si:
4 avantaje ale cafelei și de ce ar trebui să o consumăm zilnic
4 avantaje ale cafelei și de...

Stările de bine sunt produse și de efectul ieșirilor în natură, chiar dacă vorbim despre 30 de minute de alergat în parc. Prezența naturii în mediul tău înconjurător are efecte importante asupra sănătății. Un studiu realizat în Statele Unitea ale Americii susțină că 10% din tinerii americani diagnosticați cu obezitate ar putea ajunge la un nivel de grăsime corporală normal numai dacă ar locui în apropierea unui parc.

4. Îți oxigenezi corpul

Pentru că iarna te invită să stai mai des închisă în propria locuință, nici accesul la un oxigen proaspăt nu este foarte generos. Sportul făcut afară te poate ajuta să îți oxigenezi mult mai eficient corpul, chit că nu poți alerga și preferi o plimbare mai lungă de câteva ori pe săptămână.

5. Limitezi creșterea în greutate din perioada iernii

Lunile de iarnă sunt deseori lunile exceselor. Sărbătorile, vacanțele, vizitele la prieteni și familie, toate aceste lucruri tind să să rezulte în acumularea necontrolată a kilogramelor care deseori rămân acolo și nu mai dispar pentru o lungă perioadă de timp. Sportul făcut chiar în această perioadă este o bună modalitate prin care poți limita aceste efecte, nu numai prin arderile suplimentare de calorii, dar și prin faptul că vei conștientiza mai bine cât de important este ce mănânci.

Atunci când vei realiza că un pahar de vin este eliminat prin 30 de minute de alergare, iar o cană de ciocolată caldă prin alte 60 de minute de efort fizic, este posibil să te gândești de două ori înainte să încerci platoul cu bunătăți din fața ta.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Sergey Mironov


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri