17 Ianuarie 2019 publicat în Sanatate 15 share-uri

Programele de check-up din străinătate au incluse analize precum testarea nivelului de vitamina D, antivirușii pentru hepatită, scanarea volumetrică a sânului, osteodensitometrie și, la nevoie, RMN total

În ultimii ani, programele de check-up avansate mizează pe beneficiile RMN-ului total, care presupune scanarea în amănunt în organismului, din cap până-n picioare. Practic, într-o singură sesiune, de aproximativ 30 de minute, medicii pot analiza organele interne și pot orienta pacienții către investigații suplimentare țintite, pentru un diagnostic precis.

“Practic, cu ajutorul acestei investigații, evaluăm creierul (putem observa tumorile, anevrismele, hematoamele etc.), coloana vertebrală (putem depista discopatii, artrite), plămânii, vasele de sânge ale plămânilor, inima, organele interne (putem depista tumori, obstrucții). În cazul femeilor, un RMN total este util în evaluarea endometrului sau a prezenței fibroamelor. Însă nu putem evalua în timpul RMN-ul total și starea de sănătate a sânilor. Pentru RMN-ul destinat glandei mamare, poziția de examinare este alta. În cazul bărbaților, putem evalua și glanda prostată. În plus, RMN-ul total ne oferă informații despre esofag, stomac, colon și se pot vedea leziuni chiar și de 0,5 mm”, descrie medicul Gonca Gul Atalay beneficiile RMN-ului total.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

În plus, medicii recomandă celor care fumează mai mult de 30 de pachete de țigări pe an o tomografie cu doză mică de radiații. Dacă se abandonează consumul de tutun, investigația trebuie făcută timp de 15 ani după renunțarea la fumat. Tomografia cu doză mică de radiații nu este destinată doar fumătorilor, ci și celor care au avut afecțiuni pulmonare, infecții, boli obstructive, astm, alergii, pentru că oferă o mai bună vizibilitate decât radiografia toracică.

Un alt organ țintă al programelor de check up este și ficatul, steatoza hepatică fiind frecventă. Pentru a investiga ficatul gras, se recomandă testele de sânge ale funcției ficatului, ecografia și eventuale investigații suplimentare dacă există suspiciuni de ciroză. Ecografia abdominală oferă informații și despre pancreas, iar dacă medicii constată ceva în neregulă, pot recomanda teste de sânge și efectuarea markerilor tumorali.

Foto homepage: Rocketclips, Inc. /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri