12:11, 28 Noiembrie 2018 publicat în Sanatate 1 share-uri

Există niște lucruri foarte simple pe care le poți face astfel încât relația medic pacient să devină mai bună.

Ești nemulțumită de cum te tratează, în general, doctorii cu care interacționezi? Dacă așa stau lucrurile, există niște lucruri foarte simple pe care le poți face astfel încât relația medic pacient să devină mai bună.

Prima recomandare pentru o relație medic pacient mai bună: fă o listă cu simptomele

Prima recomandare pe care o avem pentru tine dacă îți dorești să stabilești relații mai bune cu medicii este să te duci pregătită la întâlnirile cu doctorii. O bună pregătire în vederea unei vizite la medic presupune să-ți treci, pe o listă, toate simptomele pe care le experimentezi. Notează-ți pe lista respectiva și întrebările la care ai vrea răspunsuri din partea medicului. Dacă vei proceda astfel, o să eficientizezi la maximum vizita la medic, în condițiile în care o consultație nu durează, de regulă, mai mult de 20 de minute.

Citeste si:
SanoPass lansează Pașaportul Medical!
SanoPass lansează Pașaportul...
Foto: Pixabay

A doua recomandare pentru o relație medic pacient mai bună: cere informații

Nu-ți fie teamă să îi ceri cât mai multe informații unui medic, mai ales dacă urmează să faci anumite investigații cu care nu ești obișnuită, cum ar fi o colonoscopie, o endoscopie sau o electromiografie (EMG). Dacă medicul nu are timp să-ți ofere toate detaliile pe care ai vrea să le cunoști, roagă-l să-ți dea niște materiale tipărite sau să-ți recomande câteva surse online de unde să te poți informa.

Citeste si:
Ce trebuie să ştii despre mastopexia cu implant mamar
Ce trebuie să ştii despre...

A treia recomandare pentru o relație medic pacient mai bună: răspunde la toate întrebările medicului

Relația medic pacient nu poate să devină mai bună atâta vreme cât nu există sinceritate între cele două părți. Prin urmare, dacă îți dorești sinceritate din partea unui medic, este nevoie să-i arăți deschidere. Iar cel mai simplu mod prin care să-i transmiți unui doctor că ești sinceră presupune să-i răspunzi, adevărat, la toate întrebările sale. Cu cât ești mai sinceră cu medicul tău, cu atât șansele ca să beneficiezi de o îngrijire adecvată sunt mai mari.

A patra recomandare pentru o relație medic pacient mai bună: nu întârzia

Prima impresie este foarte importantă, inclusiv dacă vrei să stabilești o relație cu un medic. Așadar, dacă îți faci o programare la medic, ar fi bine să nu ajungi cu întârziere. Dacă vei întârzia, nu doar că o începi cu stângul relația medicul pacient, ci o să ai și mai puțin timp la dispoziție pentru consultație. Pentru ca totul să fie perfect, noi îți recomandăm să ajungi la medic cu 5-10 minute mai devreme de ora stabilită.

A cincea recomandare pentru o relație medic pacient mai bună: fă-ți un dosar medical

Fă-ți un dosar cu toate analizele, investigațiile și recomandările pe care le-ai primit, de-a lungul timpului, de la diverși medici. Astfel, o să ai o evidență mult mai clară a eforturile pe care le faci pentru menținerea și îmbunătățirea stării tale de sănătate și, de asemenea, o să-ți fie simplu să răspunzi la întrebările despre istoricul tău medical.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri