Medicul oftalmolog Cristina Ciucă ne oferă informații cu privire la lentilele de contact pentru Halloween: ce trebuie să știm înainte de a le cumpăra și cum să le utilizăm.

2. Nu împrumuta lentilele de contact cosmetice.

Chiar dacă este vorba de o rudă, sau un prieten foarte bun, lentilele de contact nu se împrumută niciodată. Fiecare ochi în parte conține bacterii normale, însă transferul acestor bacterii de la o persoană la alta poate cauza infecții oculare.

3. Lentilele se aplică înainte de machiaj.

Dacă machiajul intră în contact cu lentilele, acestea se pot deteriora foarte ușor. Așa că amintește-ți să îți pui lentilele de contact înainte să aplici machiajul de Halloween. Același lucru se poate întâmpla și dacă substanțele din loțiunea demachiantă ating lentila, așa că înainte de a te demachia, îndepărtează lentilele de pe ochi.

4. Mediile cu praf sau spumă pot reprezenta un pericol.

Atunci când alegi petrecerea la care vrei să mergi de Halloween, ai grijă să nu fie o petrecere cu spumă sau o petrecere ce are loc într-un mediu plin de praf. Spuma și praful sunt impurități care pot provoca probleme oculare grave, dacă ajung în spațiul dintre lentila de contact și ochi. În cazul în care întâmpini o astfel de problemă, trebuie să înlături lentila de pe ochi și să o cureți cu soluție de întreținere. Spală bine ochii înainte de a aplica din nou lentila.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

5. Oftalmologul recomandă să nu porți lentilele mai mult de 8 ore pe zi și să scoți întotdeauna lentilele înainte de culcare.

Atunci când te distrezi poți pierde noțiunea timpului însă ține cont de acestă indicație, chiar și în timpul petrecerii de Halloween. După cele 8 ore lentilele își pierd din lubrifiere și devin incomode. Nu adormi niciodată cu lentilele pe ochi. Acestea se vor usca foarte mult și se vor bloca.

Dacă lentila rămâne blocată, lubrifiază zona cu picături de ochi sau cu soluție de întreținere a lentilelor. Pune câteva picături, după care închide ochiul și masează ușor pleoapa, până simți lentila mișcându-se. Sfatul oftalmologului este să nu pleci niciodată de acasă fără soluția de întreținere a lentilelor de contact.

Dacă începi să simți disconfort în zona ochilor, fie că e vorba de senzație de arsură, înțepături sau usturime, încetează utilizarea lentilelor de contact cosmetice. Programează un consult oftalmologic, pentru a afla care este cauza acestui disconfort și pentru a-l trata.

Dacă utilizezi lentile de contact pentru prima dată, consultă și ghidul de utilizare creat de oftalmologul Videt, pentru mai multe detalii.

Foto homepage: marinafrost /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri