Medicul oftalmolog Cristina Ciucă ne oferă informații cu privire la lentilele de contact pentru Halloween: ce trebuie să știm înainte de a le cumpăra și cum să le utilizăm.

4. Prețurile prea mici pot ascunde produse de o calitate redusă.

O pereche de lentile de contact cosmetice calitative are un preț cuprins între 50 lei și 150 lei.

Lentilele de contact pentru Halloween care au un preț scăzut sunt cel mai probabil importate din Asia, unde nu se urmează aceleași reguli de siguranță ca în UE.

Verifică ambalajul produsului înainte de a-l cumpăra. Acesta trebuie să aibă însemnul CE (Comunitatea Europeană), împreună cu indicativul organismului de certificare care a evaluat conformitatea produsului, precum și perioada de valabilitate.

5. Optează pentru un brand care produce și lentile de contact de vedere.

Multe branduri care produc lentile de contact de vedere au și o gamă de lentile de contact pentru Halloween. Pentru a fi sigur de calitatea lentilelor pe care le achiziționezi, optează pentru un astfel de brand cunoscut, cum ar fi Topvue, Acuvue, Ciba Vision sau Bausch&Lomb.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Nu alege un produs no-name datorită prețului scăzut, deoarece ochii tăi pot suporta consecințele acestei alegeri.

Asigură-te că urmezi indicațiile medicului oftalmolog Cristina Ciucă și vei alege o pereche de lentile de contact cosmetice calitative, care se potrivesc ochilor tăi.

Tot ce mai rămâne de făcut este să le folosești în mod corect. Iată ce trebuie să faci:

1. Asigură-te că ai aplicat lentilele cum trebuie.

Pentru a pune lentilele de contact pe ochi, mai întâi trebuie să așezi o lentilă pe vârful degetului arătător, cu partea deschisă în sus, să ții pleoapa de sus ridicată, după care să aplici lentila pe iris.

Dacă nu ai fost atent și ai pus lentila invers, cel mai probabil vei simți o senzație de disconfort, iar lentila poate aluneca de pe cornee. În acest caz, îndepărtează lentila de pe ochi, curăț-o cu soluția de întreținere, după care încearcă să o aplici din nou, urmând instrucțiunile de mai sus.

Foto int: Olga Ekaterincheva /Shuttterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri