16 Iulie 2018 publicat în Sanatate 63 share-uri

În general femeile gravide își fac probleme atunci când sezonul cald își face apariția. Ce trebuie să știi este că vara trebuie să fii precaută cu privire la expunerea la soare, deoarece acesta poate provoca supraîncălzirea și deshidratarea.

În general femeile gravide își fac probleme atunci când sezonul cald își face apariția. Ce trebuie să știi este că vara trebuie să fii precaută cu privire la expunerea la soare, deoarece acesta poate provoca supraîncălzirea și deshidratarea.

Tot ce trebuie să faci este să nu lași căldura de afară să-ți strice buna dispoziție. Să fii însărcinată vara, nu este atât de rău pe cât te aștepți. Hidratează-te, ai grijă de corpul tău, mănâncă sănătos și nu lăsă razele soarelui să te sperie.

Dr. Silviu Istoc, medic specialist obstetrică-ginecologie, îți oferă 5 sfaturi care te vor ajuta să treci cu brio de sezonul cald.

1. Practică exerciții în aer liber

Vremea călduroasă nu trebuie să te oprească din a-ți executa rutina zilnică. „Exercițiile sunt benefice în timpul sarcinii, atât pentru tine cât și pentru fat. Dacă zilele sunt prea călduroase încearcă să faci sport dimineața, când afară este răcoare”, ne spune domnul doctor Silviu Istoc. Avantajul pe care ți-l oferă vara este că poți practica și înotul.

Înotul poate fi de cele mai multe ori o ușurare pentru viitoarele mămici deoarece ajută ca sângele să circule mai bine în corp. Dacă nu poți merge pe jos încearcă jogging-ul în apă este o alternativă perfectă. De obicei femeile însărcinate preferă aerobicul în apă, este relaxant și recomandat pentru a oferi corpului un echilibru.

Foto articol: By shurkin_son/ shutterstock.com

2. Consumă fructe și legume proaspete

Majoritatea femeilor gravide știu cât sunt de importanți nutrienții din aceste alimente. Bogate în vitamine și substanțe nutritive importante precum carbohidrați care dau energie, dar și fibre, fructele și legumele sunt principalele alimente care nu pot lipsi din dieta unei femei însărcinate.

Din cauza vremii călduroase, femeile însărcinate vor simți nevoia să consume alimente răcoritoare și sănătoase, cum ar fi fructele și legumele crude. „O recomandare gustoasă și sănătoasa este salată pe care o poți combina cu diverse ingrediente bogate în vitamine și la care poți adăuga somon, carne de viță sau carne de pui”, ne afirmă domnul doctor Silviu Istoc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri