Cele mai eficiente metode prin care putem avea dinți albi și strălucitori

12:07, 11 Iulie 2018 publicat în Sanatate

Specialist ortodont a explicat prin ce proceduri putem dobândi un zâmbet de care să fim mândri sau, dacă îl avem, cum să îl păstrăm cât mai multă vreme.

Dinții albi și strălucitori au devenit un criteriu de frumusețe și sănătate foarte important pentru adulți, adolescenți și chiar copii. O dantură frumoasă ne va ajuta să zâmbim cu mai multă plăcere, ne oferă încredere și transmite inconștient o stare de bine.

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, a explicat prin ce proceduri putem dobândi un zâmbet de care să fim mândri sau, dacă îl avem, cum să îl păstrăm cât mai multă vreme.

Citeste si:
Legătura dintre carii și bolile cardiovasculare
Legătura dintre carii și...

1. Albirea profesională

Realizată în 1-3 ședințe, cu ajutorul lămpii profesionale, albirea dentară este o procedură sigură, eficientă și foarte rapidă: rezultatele apar imediat după prima vizită la cabinet. Procedura implică și aplicarea unei substanțe care să îndepărteze sensibilitatea dentară, însă aceasta este posibil să apară totuși pentru o perioadă variabilă de timp.

Foto int si homepage: kurhan /Shutterstock

Citeste si:
Rețetă de GOFRE fără gluten și zahăr: un deliciu și un răsfăț gata...
Rețetă de GOFRE fără gluten...

“Rezultatele unei ședințe de albire profesionale vor dura de la 6 luni până la un an. După procedură este posibil să apară o senzație de o sensibilitate pentru o zi sau două, însă aceasta va dispărea odată ce tubulii dentinali (porii dinților) se vor închide din nou. Din păcate, dinții au tendința de a reveni la culoarea inițială pe măsură ce timpul trece, astfel încât tratamentele de întreținere vor fi uneori necesare pentru a întreține aspectul alb al danturii”, explică specialistul ortodont.

2. Fațetele dentare

Fațetele dentare reprezintă soluția cea mai rapidă, de lungă durată, dar din pacate costisitoare, care oferă schimbarea cu cel mai mare număr de nuanțe de alb. “Foarte important înainte de a opta pentru această procedură este să înțelegem că aplicarea fațetelor este ireversibilă: procesul implică șlefuirea dinților”, atenționează doamna doctor Mihaela Dan.

3. Detratrajul, periajul și air-flow-ul

Aceste proceduri recomandate a fi efectuate periodic îndepărtează tartrul și colorațiile superficiale produse de cafea, tutun sau alte alimente care pătează, însă nu albesc colorațiile interne produse de medicamente sau de diverse afecțiuni.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri