ghid pentru o viaţă împlinită

Cele mai eficiente metode prin care putem avea dinți albi și strălucitori

Specialist ortodont a explicat prin ce proceduri putem dobândi un zâmbet de care să fim mândri sau, dacă îl avem, cum să îl păstrăm cât mai multă vreme.

4. Gelurile de albire pentru acasă

Aplicate în suporturi special pe dinți sau cu o pensulă, bazate pe același principiu ca albirea în cabinet, gelurile de albire pentru folosire la domiciliu sunt, însă, mult mai puțin concentrate. Pentru a observa efectele, acestea se țin în gură 30-45 minute zilnic, timp de o săptămână sau mai mult.

5. Benzile de albire

Pelicule transparente aplicate pe dinți, benzile conțin aceeași substanță ca și kiturile de albire si trebuie aplicate pe dinți câteva minute în fiecare zi, timp de o săptămână sau mai mult. Rezultatul nu este la fel de bun ca la celelalte metode de albire, însă avantajul benzilor de albire este că sunt mai comode și mai ușor de aplicat.

“Benzile de albire sunt bucăți subțiri de plastic flexibil acoperite în peroxid. Acestea pot fi cumpărate de la aproape orice farmacie, funcționează la fel ca și gelurile care pot fi folosite acasă, dar prezintă un dezavantaj major: adesea nu pot pătrunde între spațiile dintre dinți. Astfel, deși reprezintă o alternativă bună din punct de vedere al costului, trebuie să ne așteptăm să obținem rezultate inegale sau chiar diferențe de albire de la un dinte la altul și rezultate nu foarte vizibile”, spune doamna doctor Mihaela Dan.

6. Pastele de dinți cu efect de albire

Acestea au un efect abraziv și înlătură depunerile de substanțe cromogene de pe suprafața dinților. Din păcate, efectul nu este de multe ori foarte evident, însă periajul dentar în sine ajută la menținerea dinților sănătoși și curați.

7. Evitarea tutunului, a alimentelor și băuturilor care pătează dinții

Cafea, vin, băuturi acidulate, sfeclă roșie, sucuri de roșii sau de alte fructe etc. reprezintă toate alimente și băuturi care pot decolora dinții. Este recomandată consumarea lor cu paiul, clătirea imediat după consum sau mestecarea gumei pentru stimularea fluxului de salivă.

“Există, în schimb, alimente care pot ajuta la curățarea dinților: merele – care îmbunătățesc sănătatea gingiilor și stimulează producția de salivă, brânza, laptele și iaurtul - bogate în calciu, ajută la întărirea smalțului și a aspectului dinților. Nucile, țelina, broccoli și morcovii, prin textura abrazivă ajută la îndepărtarea petelor, ceapa roșie oprește formarea plăcii prin cantitatea de sulf pe care o conține, în vreme ce acidul malic găsit în căpșuni elimină în mod natural petele de suprafața ale dinților”, subliniază specialistul ortodont.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cele mai eficiente metode prin care putem avea dinți albi și strălucitori.


Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.