Iată câteva lucruri de care trebuie ținut cont pentru a obține rezultate maxime.

Deși controalele regulate la medicul stomatolog sunt absolut necesare pentru a evalua starea de sănătate orală și a identifica încă din stadiu incipient eventuale probleme, atunci când vine vorba de îngrijirea dentară cea mai mare responsabilitate revine pacientului.

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, spune că o bună igienă orală zilnică este primul și cel mai important pas către o dantură sănătoasă și un zâmbet care să ne facă să ne simțim bine în pielea noastră.

Cele mai multe persoane învață să își perieze dinții în copilărie, de la părinți, apoi mai dobândesc cunoștințe de igienă dentară din diverse surse și încearcă să le aplice pe toate cât mai bine, pentru a avea un zâmbet sănătos. Iată câteva lucruri de care trebuie ținut cont pentru a obține rezultate maxime.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Împreună în arte și simțiri

Alegerea periuței dentare

Cea mai bună este cea cu peri medii, fiind de evitat cea tare, deoarece tocește smalțul și produce retracții gingivale, iar cea moale nu reușește să îndepărteze bine placa bacteriană. Periuța electrică poate să facă mai multe mișcări decât cea manuală și, implicit, curăță dinții mai bine, însă cu o tehnică corectă, periuța clasică poate fi și ea foarte eficientă. Periuța dentară trebuie schimbată la fiecare 3 luni sau chiar mai repede, dacă este necesar.

“Este foarte importantă clătirea periuței de dinți cu apă după periaj, iar apoi aceasta trebuie lăsată să se usuce la aer, într-o poziție verticală, până la următoarea utilizare. Nu este recomandat să acoperim periuțele de dinți sau să le depozităm în recipiente deoarece astfel este favorizată dezvoltarea bacteriilor”, atenționează doamna doctor Mihaela Dan.

Alegerea pastei de dinți

Indiferent de pasta de dinți preferată: cât mai naturală, cu fluor care protejează smalțul, antitartru, de albire sau împotriva sensibilității dentare, cea mai importantă calitate a ei este de fapt, efectul mecanic de îndepărtare a plăcii bacteriene. Toate celelate beneficii reprezintă un plus pentru care oamenii optează în funcție de necesitățile pe care le au.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri