Ce este durerea? Sfaturi pentru managementul durerii, dar si pentru a trai cu dureri cronice

Durerea este simtita atunci cand nervii speciali, care detecteaza leziunea tesuturilor, trimit semnale pentru a transmite informatii despre leziune de-a lungul maduvei spinarii la creier. Acesti nervi sunt cunoscuti ca nociceptori. De atunci incolo, creierul decide ce sa faca cu acea durere.

Tehnici pentru a combate durerile acute usoare

In cazul durerilor acute usoare, poti incerca una din urmatoarele tehnici:

Stabileste un spatiu de siguranta. Acesta poate fi orice spatiu, real sau imaginar in care te simti in siguranta si protejat. Daca nu ai un astfel de loc prin amintirile tale, atunci incearca sa iti construiesti unul folosindu-te de imaginatie si vizualizare. Creeaza imaginea spatiului ales cat mai detaliat: esti acolo, percepi sunetele, imaginile si trairile acelui spatiu. Vei putea accesa acest spatiu de fiecare data cand te afli intr-o stare de disconfort.

Daca ai o durere specifica, intr-un anumit loc, atunci aceasta tehnica este foarte eficienta:

Foloseste imaginea unei galeti pline cu nurofen sau a unei galeti cu apa rece ca gheata langa tine. Imagineaza-ti ca pui mana in galeata cu apa rece iar drept urmare, constient sau inconstient, mana ta va deveni tot mai amortita. Odata ce a atins nivelul de amorteala dorit, poti sa atingi cu acea mana orice parte a corpului pe care doresti sa o amortesti/anesteziezi si vei putea sa transferi senzatia din palma in corp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi... Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

* Eugen Popa este trainer si presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza. De-a lungul carierei s-a specializat atat in metode de terapie si dezvoltare personala Occidentale (Hipnoza, NLP, Mindset, Habits, Psihologie Pozitiva) cat si Orientale (Meditatie, Yoga, Spiritualitate), fiind astazi un trainer holistic in toata puterea cuvantului. Studiile sale l-au purtat pe trei continente, in Europa, Asia si Statele Unite, iar pana in prezent a sustinut conferinte, traininguri si workshop-uri in Thailanda, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Turcia, Grecia, Anglia, Germania etc., la care au participat mii de oameni.

Foto homepage: PhotoMediaGroup /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri