9 Decembrie 2016 publicat în Sanatate 87 share-uri

Specialistul dermatolog recomanda consultarea unui medic dermatolog odata observata caderea in exces a parului, pentru a determina cauzele care au dus la aparitia acestei probleme si a urma tratamentul adecvat pentru tratarea ei.

Minoxidilul

Minoxidilul este o substanta care a fost initial folosita pentru tratarea hipertensiunii arteriale, observandu-se astfel ca unul dintre efectele adverse este cresterea excesiva a parului, din pacate nu numai la nivelul scalpului.

„Minoxidilul este folosit sub forma de solutii, lotiuni sau pentru a stimula cresterea parului in efluviul telogen sau alopecia androgenetica, cu rezultate variabile. Tratamentul se aplica pe scalp de doua ori pe zi si poate fi utilizat de catre barbati si femei. Efectul maxim se obtine dupa 16 saptamâni de tratament si aplicarea medicatiei trebuie continuata pentru a pastra efectele”, explica specialistul dermatolog.

Mezoterapia

Mezoterapia este o tehnica noua pentru tratamentul caderilor difuze ale parului precum efluviul telogen si consta in injectarea multipla a zonelor afectate cu substante stimulante, cum ar fi bepanthenol, cafeina, pentoxifilina, minoxidil etc. Eficacitatea acestei proceduri nu este inca complet elucidata deoarece lipsesc dovezi clare ca influenteaza cresterea firului de par in studii semnificative.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Implantul de par

Implantul de par ramane un tratament extrem de eficient pentru alopecia androgenetica, dar nu si pentru alte tipuri de alopecii, in special cele inflamatorii sau autoimune. „Alegerea unui tratament potrivit pentru caderea parului este recomandat sa se faca numai sub indrumarea unui medic specialist, fiind cunoscut faptul ca atunci cand este decis in situatii nepotrivite implantul de par poate implica recaderi si rezultate dezastruoase. In plus, acest tratament este costisitor si poate fi sortit esecului daca medicii nu au experienta marcata in aceasta zona foarte specializata, astfel ca este foarte important ca pacientul sa se informeze cu privire la referintele chirurgului si anii de experienta in domeniu”, recomanda domnul doctor Laurentiu Vladau.

Finasterida

Acest tratament anti hormonal stopeaza evolutia alopeciei androgenetice atata timp cat este administrat prin stoparea actiunii hormonilor asupra firului de par. Nu este indicat la femei, iar la barbati poate duce la subfertilitate.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Tratamentul pentru caderea parului are la baza, asadar, identificarea corecta a cauzei care a dus la aparitia problemei. Din fericire, aceasta afectiune frecventa la barbatii si femeile de orice varsta este adesea reversibila daca sunt administrate tratamentele potrivite si daca terapia este urmata sub supravegherea unui medic specialist cu experienta in domeniu.

Foto int: suriya yapin / Shutterstock

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la Newsletterul Garbo.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri