9 Decembrie 2016 publicat în Sanatate 87 share-uri

Specialistul dermatolog recomanda consultarea unui medic dermatolog odata observata caderea in exces a parului, pentru a determina cauzele care au dus la aparitia acestei probleme si a urma tratamentul adecvat pentru tratarea ei.

Comunicat de presa

Caderea parului, experimentata aproape de fiecare dintre noi la un moment dat in viata, poate fi un fenomen frustrant pentru femei si barbati deopotriva. Exista diferite cauze posibile ale acestei probleme, inclusiv afectiuni medicale, genetice, unele medicamente, tratamente dure cu scalpul sau parul, precum si stresul sau modificarile hormonale.

Domnul doctor Laurentiu Vladau, specialist dermatolog in cadrul Clinicii de dermatologie Hebra recomanda consultarea unui medic dermatolog odata observata caderea in exces a parului, pentru a determina cauzele care au dus la aparitia acestei probleme si a urma tratamentul adecvat pentru tratarea ei.

In cazul in care pierderea parului este cauzata de o boala, tratamentul pentru boala respectiva este foarte probabil sa restabileasca si sanatatea capilara. Daca, in schimb, un anumit medicament provoaca pierderea parului, este foarte probabil ca medicul specialist sa recomande ca acesta sa nu mai fie utilizat timp de cel putin trei luni. Tratamentele topice se pot dovedi eficiente in unele cazuri, dar in altele, in functie de cauza care a stat la baza caderii parului, interventii medicale si chirurgicale ar putea fi necesare pentru a restabili cresterea parului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Caria dentară – ce este și cum se tratează Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Corticosteroizii

Corticosteroizii reprezinta derivati hormonali sintetici folositi frecvent sub forma de lotiuni si solutii in alopecii inflamatorii, cum ar fi cele din dermatitele alergice, iritative, atopice, psoriazis, alopecia areata, lupus.

„Cu toate ca nu schimba cursul bolii, corticosteroizii reduc local inflamatia si permit reluarea ciclului normal de crestere al parului in zonele afectate dupa remiterea puseului de boala. Sunt unele din cele mai eficiente tratamente, respectand conditia ca diagnosticul sa fie bine stabilit. In cazul alopeciei areate se poate opta pentru injectare intradermica a corticosteroizilor in zonele fara par, repetata la intervale de 4 saptamani cu rezultate foarte satisfacatoare in multe cazuri. Atentie insa ca administrarea pe termen lung, nesupravegheata de dermatolog, poate duce la subtierea pielii si infectii locale”, explica domnul doctor Laurentiu Vladau, medic specialist dermatolog.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Sampoanele antifungice

Sampoanele antifungice sunt utile atunci cand pierderea parului este determinata sau agravata de infectii cu ciuperci ale scalpului sau in cazul dermatitei seboreice si psoriazisului. Sunt folosite substante fungicide sau fungistatice, precum ketoconazol, ciclopirox, zinc pyrithione, sulfura de seleniu, care si-au dovedit eficienta in tratarea acestei probleme.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri