Daca te trezesti plina de energie in fiecare dimineata, vei avea parte de o zi activa, in care eficienta te va defini pana seara tarziu. Iar expertii au cateva sfaturi pentru tine.

Stim ca nu toata lumea este matinala, iar daca vrei sa faci putina miscare dimineata, inainte de a merge la serviciu, ai nevoie de un plus de motivatie pe care, in aparenta, nu-l poti gasi nicicand.

Desi momentul potrivit pentru a practica un sport sau macar cateva exercitii fizice depinde foarte mult de caracteristicile corpului tau, exista cateva avantaje pentru care ar trebui sa faci miscare dis de dimineata, conform totalwellbeingdiet.com. Unul dintre avantaje este arderea grasimilor intr-un ritm mai accelerat decat in cazul practicarii unui sport in timpul serii. In plus, vei dormi mai bine seara si vei evita momentele in care trebuie sa faci sport dupa o zi foarte obositoare de munca, in care tot ce iti doresti este sa te intinzi pe canapea si sa te relaxezi.

Pentru a afla care sunt cele mai bune metode prin care te poti trezi plina de energie in fiecare dimineata si te poti motiva sa practici un sport, publicatia greatist.com a intrebat o serie de experti de la care poti invata cum sa incepi ziua in forta:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Vouchere noi pentru români. Cui va acorda Comisia Europeană 4.000 de lei, în a doua jumătate a anului Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

1. Cafea = viata

„Beau cat de multa cafea pot pentru a-mi misca trupul de zombie pe usa inainte de a-si da seama ce se intampla” (Alyx Brown, medic chiropractor in cadrul Urban Wellness Clinic din Manhattan, New York). Daca detii si un astfel de aparat, te trezesti aproape instantaneu si incepi ziua cum nu se poate mai bine.

2. Racoreste-te pentru a te incalzi

„Merg cu bicicleta catre sala de sport pentru a preda chiar si in timpul iernii. Temperaturile si vantul rece ma lovesc atat de tare in fata, incat nici macar nu am nevoie de o cafea” (Ryan Wilke, cofondator al Reversie Fitness). Stim ca zilele de vara sunt caniculare, insa te poti racori spalandu-te pe fata cu apa rece sau facand un dus scurt si rece imediat dupa ce te trezesti.

3. Pune doua alarme

„Prima ma anunta ca mai am 15 minute de somn, ceea ce ma face fericit. Apoi meditez timp de 10 minute, beau un cappuccino cu lapte de migdale, cant (destul de tare – imi pare rau, vecini!) si ma imbrac sport. Cofeina. Mintea limpede” (Holly Rilinger, trainer Nike, instructor de fitness si cofondator al BeachFIT).

Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr

4. Pregateste bagajele si culca-te devreme

„In fiecare seara aflu despre modul in care va decurge antrenamentul si-mi pregatesc geanta sport in consecinta. In weekend nu ma culc mai tarziu de 10:30, prin urmare alarma de la ora 6:30 nu pare atat de brutala. Sunt gata si ies pe usa in 10 minute” (Sandee Shin, sportiva CrossFit Virtuosity).

5. Aprinde lumina

„Aprinderea luminii de indata ce suna alarma ma face sa imi dau seama ca nu vreau sa ma intorc in pat. Apoi pun si cateva melodii si beau o ceasca de cafea” (Jessi Kneeland, trainer personal si creator al Remodel Fitness). Stim, vara nu ai de ce sa aprinzi lumina la ora 6 dimineata, insa poti da draperiile la o parte.

6. Pun alarma departe de pat

„De fapt, aveam un ceas cu alarma care vibra intentionat pe noptiera mea, apoi se agita si se rotogolea peste tot pe podea, astfel ca trebuia sa fug dupa el pentru a-l inchide. Pentru mine, cea mai grea parte este sa ma dau jos din pat. Dupa aceea totul devine foarte simplu” (Brian Gallagher, cofondator al Throwback Fitness).

Vortex polar în Europa. Iarna revine în forță, la mijlocul primăverii, în vestul, centru, sudul și estul continentului S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

7. Fa-ti un obicei din asta

„Viata este formata din obiceiuri mari si mici. Pentru a-mi atinge scopul suprem de a face sport dimineata, ma agat de micile obiceiuri, cum ar fi de punerea ceasului desteptator in bucatarie. Cand ma spal pe dinti, ma intreb: ce castig daca raman treaz in loc sa ma culc la loc? Raspunsul este: foarte mult, deoarece cateva ore in plus in care nu esti intrerupt valoreaza enorm, fie ca le petreci la birou sau in sala de sport” (Adam Griffin, fondator al Bodeefit).

8. Pregateste-ti hainele si un playlist cu muzica

„Cu cat imi plac mai mult hainele mele sport, cu atat sunt mai nerabdatoare sa le imbrac! De asemenea, am intotdeauna la dispozitie o lista excelenta cu melodii. Muzica imi dicteaza modul si intensitatea antrenamentului” (Bree Branker, instructor de fitness).

Foto: shutterstock.com/Monkey Business Images/Antonio Guillem/Crdjan


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri