11 Iulie 2016 publicat în Sanatate 2 share-uri

Tu cum te descurci in zilele caniculare de vara?

Iubim vara, iubim soarele si abia asteptam anotimpul acesta minunat, dar cumva ne plictisim de el in primele zile de canicula si apoi nu stim cum sa ne mai ascundem la umbra. Nu reusim de fiecare data sa ne ferim de soare asa cum ne dorim, dar urmatoarele trucuri ne vor ajuta sa facem fata mai bine zilelor deosebit de calde.

Foto: Diana Indiana, Shutterstock

Hidrateaza-te

Fie ca ne place sau nu, soarele arzator ne supara de cele mai multe ori. Din cauza caldurii transpiram mult, ne deshidratam si ne pierdem mare parte din energie mergand pur si simplu pe strada. Pentru a mentine un nivel optim de hidratare, trebuie sa consumam cat mai multe lichide, asa ca nu uita de minimul de apa pe care ti-l cere organismal tau.

Protejeaza-te impotriva razelor nocive

Stiu ca sunt pareri pro si contra in ceea ce priveste produsele pentru protectie solara, insa daca ai grija si analizezi foarte bine etichetele, vei putea alege un produs ideal tipului tau de piele, care sa iti ofere protectia de care ai nevoie pentru ca tu sa te plimbi in voie toata ziua.

Ai grija la alimentatie

In sezonul cald ne este recomandat sa mancam cat mai multe fructe si legume, dar nu trebuie sa renuntam la carbohidrati, la proteine, lactate si grasimile bune. Un consum echilibrat al alimentelor potrivite, ne asigura un tonus mai bun pe intreaga perioada a verii.

Alege-ti cu atentie hainele

Materialele sintetice ne pot crea mai multe neplaceri, chiar daca arata foarte bine si sunt viu colorate. Incearca sa alegi materiale de buna calitate, de preferat organice.

Odihneste-te

Somul este esential pentru o buna functionare a organismului, pentru un nivel de energie ridicat si pentru un tonus excelent asa ca nu uita de cele opt ore de somn necesare.

Foto prima pagina: Zoom Team, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri