1 Martie 2016 publicat în Sanatate 20 share-uri

Doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodontie, raspunde celor mai frecvente intrebari cu privire la tratamentul ortodontic la copii, recomandand ca prima vizita la medicul specialist sa aiba loc nu mai tarziu de varsta de 7 ani

Prima vizita a copilului la medicul ortodont

In cazul in care exista anumite probleme, ortodontul este cel care poate decide daca cel mic are intr-adevar nevoie de aparat dentar si va stabili ce tratament i s-ar potrivi cel mai bine pentru a corecta eventuale afectiuni.

La prima vizita, medicul va analiza in detaliu dintii, gura si maxilarul, fiind posibil sa puna intrebari cu privire la posibilitatea ca cel mic sa respire pe gura, sa tina degetul sau pixul in gura, sa isi inclesteze maxilarul si sa scrasneasca din dinti in timp ce doarme sau sa prezinte probleme la mestecat sau la inghitire. In unele cazuri, ortodontul poate recomanda radiografii pentru a vedea care este dimensiunea si pozitia dintilor permanenti care urmeaza sa erupa, daca exista dinti in plus – supranumerari - sau lipsa lor -anodontie.

In urma examinarii micutului pacient si, eventual, a radiografiei panoramice, medicul ortodont decide, pe baza experientei, daca este necesara doar supravegherea periodica a copilului pentru a vedea daca se dezvolta bine de la sine sau daca se impune inceperea tratamentului ortodontic (cu aparat dentar mobil, functional, fix partial etc.).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Problemele care pot fi tratate cu aparat dentar la copii

Cea mai frecventa problema intalnita in jurul varstei de 7 ani si care necesita aparat dentar mobil este aceea ca maxilarele sunt prea mici pentru dimensiunea dintilor de adult care urmeaza sa iasa.

„Daca nu se largesc maxilarele pentru a face loc dintilor, acestia vor iesi in pozitii anormale, iar ulterior indreptarea lor poate necesita extractii dentare, aparate mai costisitoare, iar tratamentul dureaza mai mult. In plus, daca ne confruntam cu ocluzia (muscatura) inversa, respectiv cand mandibula este mai mare decat maxilarul, un tratament la o varsta frageda, cand oasele sunt moi, maleabile, va dura mult mai putin si poate evita corectarea mult mai dificila la varsta mai mare, posibila uneori numai cu interventie chirurgicala de taiere a mandibulei si/sau maxilarului pentru pozitionarea lor corecta si imbunatatirea aspectului estetic facial”, a completat doamna doctor Mihaela Dan.

Leagăn pentru toată copilăria 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri