1 Martie 2016 publicat în Sanatate 20 share-uri

Doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodontie, raspunde celor mai frecvente intrebari cu privire la tratamentul ortodontic la copii, recomandand ca prima vizita la medicul specialist sa aiba loc nu mai tarziu de varsta de 7 ani

In general, intre 4 si 6 ani intre dintii de lapte ar trebui sa apara spatieri (dintii de lapte “se raresc”), fenomen numit diastemizare, semn ca maxilarele cresc de la sine pentru a se pregati pentru eruptia dintilor permanenti. Daca acest fenomen nu apare, cel mai probabil copilul va avea nevoie de aparat dentar.

Exista, desigur, si unele indicii pe baza carora parintii isi pot da seama daca cel mic are nevoie de aparat dentar si pot grabi vizita la ortodont. „Pierderea dintilor de lapte mult prea devreme, prea tarziu sau neregulat, dificultatile la mestecat sau muscare, respiratia pe gura, aglomerarea dintilor, dintii deplasati sau dintii aflati in afara ar trebui sa ridice un semnal de alarma pentru parinti. Semne de ingrijorare reprezinta si muscarea obrazului, dintai care se imbina anormal sau deloc si oasele si dintii disproportionati in raport cu restul fetei”, a completat doamna doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodontie in cadrul clinicii Orto-Implant Expert.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Leagăn pentru toată copilăria

De multe ori, parintii insisi au experienta unor afectiuni ortodontice, astfel incat se explica preocuparea lor privind sanatatea dentara a copilului. Din fericire, urmarind cu atentie schimbarile ce pot aparea in dezvoltarea celui mic, cu multa rabdare si avand sprijinul unui specialist ortodont cu experienta, majoritatea afectiunilor pot fi tratate intr-un timp destul de scurt, pentru a obtine zambetul frumos mult dorit.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri