Caderea parului, afectiunile acestuia precum si cele ale unghiilor intervin in general atat datorita excesului de produse cosmetice cat si datorita unor carente alimentare.In ceea ce priveste preventia caderii parului si imbunatatirea sanatatii unghiilor cateva vitamine sunt esentiale, ba chiar deteriorarea fanerelor fiind un indiciu al carente acestora.

3. Alte vitamine din complexul B

Aceste vitamine sunt esentiale pentru buna functionare a intregului organism, nu doar in cea a fanerelor. Sunt implicate insa si in cresterea parului si unghiilor precum si in mentinerea structurii sanatoase a acestora, impidicand caderea sau degradarea. Implicata in sanatatea parului si unghiilor este in special vitamina B6. Aceasta se gaseste in carnea de vita, de pui, de porc, vegetale precum fasole, cereale, ovaz, cartofi si fructe ca bananele.

4. Acid ascorbic

Vitamina C sau acidul ascorbic are un tablou amplu al indicatiilor, fiind implicata in preventia anemiilor (fara ea fierul din intestine nu poate fi absorbit), in producerea colagenului (fara ea procolagenul nu se transforma in colagen), este un puternic antioxidant luptand impotriva multor boli, creste imunitatea etc. In ceea ce priveste parul si unghiile, aceasta vitamina asigura structura scalpului si a radacinii unghiilor, precum si in cresterea acestora. Aceasta vitamina se gaseste in majoritatea fructelor, dar si in legume, fiind foarbe bine cunoscut gustul sau acru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

5. Vitamina E

Vitamina E are functii multiple in organism, prevenind bolile cardiovasculare, scade colesterolul, intervine in secretia proteinelor, protejeaza structura ADN-ului, mentine tineretea celulelor, previne cancerul etc, insa intervine si in cresterea parului si unghiilor precum si in mentinerea sanatatii stucturii acestora. Astfel previne caderea parului, degradarea sau ruperea lui, precum si exfolierea si fragilitatea unghiilor. Vitamina E se gaseste in cereale, uleiuri (de floarea soarelui, porumb, soia, masline) dar si in fructe exotice precum migdalele.

Sursa: Healthy.ro.

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Trucuri aerobice pentru tonifierea sanilor

Feromonii – cea mai puternica arma a atractiei

Calendarul vaccinarilor la copil


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri