10 Decembrie 2015 publicat în Sanatate 2 share-uri

Exista nenumarate modalitati de a-ti mentine confortul termic in timpul sezonului rece, in timp ce savurezi bucuriile hibernale:

5. Sticla pentru apa fierbinte

Renunta la patura electrica, mare consumatoare de electricitate, si apeleaza la acest truc vechi de pe vremea bunicii: sticla pentru apa fierbinte. Apa retine caldura pentru mult timp, iar aceste sticle, invelite in huse calduroase, reprezinta o modalitate eficienta si accesibila de a te incalzi, fie ca stai pe canapea, la birou sau atunci cand dormi. Daca inca nu detii una, atunci incearca cu un substitut, o punga de orez sau de boabe de fasole uscata, pe care sa o incalzesti la microunde 2-3 minute, introdu-o apoi intr-o fata de perna mica si bucura-te de caldura emanata.

6. Foloseste cuptorul

Chiar daca te consideri un antitalent in ceea ce priveste bucataria, acum poate fi momentul potrivit sa iti depasesti complexele. Incearca o reteta de prajitura sau macar paine. Bucataria se va incalzi rapid de la cuptorul incins, fara a mai pune la socoteala mirosul divin de paine proaspat coapta, care iti va reaminti de copilarie si de vremurile lipsite de griji si pline de veselie. Iar acest lucru cu siguranta va inlatura orice urma de frison si raceala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

7. Bea lichide calde

Foto:Africa Studio / Shutterstock

Ceai fierbinte, un pahar de vin fiert cu scortisoara, ciocolata calda, cafea sau chiar supa – toate acestea iti cresc temperatura corporala si iti induc o stare de confort si bine. Conditia esentiala este sa fii bine imbracat, pentru a impiedica pierderea caldurii, pentru ca bauturile calde te fac sa transpiri, iar evaporarea transpiratiei determina o racire a corpului. De asemenea, este bine sa nu faci abuz de alcool, pentru ca, se stie, alcoolul in exces iti scade temperatura corporala.

8. Gandeste pozitiv (in grade Celsius!)

Se stie de mult timp ce efecte miraculoase poate avea mentalul asupra fizicului. Cercetatorii au demonstrat ca inclusiv temperatura corporala poate fi influentata de puterea mintii, asa ca acum ai o scuza buna pentru a te pierde in reverii ce implica nisipuri albe si ape turcoaz, umbrele de soare si cocktailuri exotice.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ghid pentru alegerea mobilierului interior Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

de Ramona A.

Foto homepage: HTeam / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri