Unele simptome obisnuite ale depresiei includ anxietatea, tristetea exagerata, lipsa de motivatie, sentimentul de inutilitate, dar uneori depresia poate prezenta si unele simptome fizice neobisnuite, cum ar fi durerea.

3. Probleme digestive

Exista o legatura intre problemele tractului digestiv (diaree, greata constipatie, balonare, intestin iritabil) si depresie. Specialistii au demonstrat in cadrul unui studiu ca 60% dintre pacientii cu sindrom de intestin iritabil prezinta o tulburare psihiatrica, de regula anxietate sau depresie. Un alt studiu a raportat ca pacientii cu simptome de greata au fost de trei ori mai susceptibili de a avea, de asemenea, o tulburare de anxietate, si o data si jumatate mai susceptibili de a avea si depresie Sanatatea si functionarea optima a tractului digestiv, alaturi de consumul de probiotice si evitarea alimentelor ce pot avea efecte proinflamatorii la nivel cerebral, cum ar fi zaharul si glutenul, pot ameliora unele simptome ale depresiei.

4. Dureri de spate

Durerea de spate este des intalnita la pacientii cu tulburari afective sau anxietate. Un studiu canadian pe un esantion aleatoriu de 800 de adulti a demonstrat ca participantii care sufereau de depresie prezinta un risc de patru ori mai mare de a dezvolta dureri intense la nivelul coloanei cervicale si lombare, fata de cei care nu sufera de depresie. Depresia poate inrautati orice durere cronica. Masajele regulate ar putea ameliora simptomele depresiei, intrucat elibereaza tensiunea resimtita la nivelul umerilor si gatului, zonele predilecte unde se “acumuleaza” stresul cotidian.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

5. Dureri toracice

Depresia si anxietatea pot provoca tulburari de ritm, cresterea tensiunii arteriale, cresterea nivelurilor de insulina si colesterol, precum si a hormonilor de stres. Tahicardia si durerea toracica pot fi simptome ale depresiei si anxietatii. Cercetatorii au aratat ca pacientii cu afectiuni cardiace care prezentau simptome moderate sau severe de depresie au un risc de patu ori mai mare de moarte prematura si un risc de doua ori mai mare de spitalizare, fata de cei care nu sufera de depresie. Un alt studiu a investigat cei mai intalniti factori care pot cauza durerea toracica la adult, exceptand problemele de natura cardiaca, iar depresia a fost unul dintre cei mai importanti factori care o pot cauza.

Foto int: sunabesyou / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri