20 August 2015 publicat în Sanatate 51 share-uri

Iata 7 strategii elaborate de un expert in sanatate, doctorul Mark Hyman, care te vor ajuta sa ai greutatea ideala si sa nu te supraalimentezi:

4. Fa miscare!

Foto: Francesco83 / Shutterstock.com

Exercitiile care ti se potrivesc te vor ajuta sa scazi in greutate, sa te mentii si sa iti controlezi apetitul, pentru a nu mananca in exces. Propune-ti cel putin 30 de minute de miscare zilnica. Misca-te intr-un fel care imbina utilul cu placutul, alearga, danseaza, sari pe trambulina sau mergi pe bicicleta.

5. Monitorizeaza in jurnal

Scrie tot ceea ce mananci, dar mai ales cum te simti dupa ce mananci. Aceasta va ajuta si la inlaturarea unor proaste obiceiuri, cum ar fi mancatul automat, iar o “dieta” de cuvinte, combinata cu autoanaliza duce, de multe ori, la pierderea in greutate. Iti metabolizezi mult mai bine viata si caloriile!

6. Dormi suficient

Dormi in fiecare noapte 8 ore de somn de calitate, neintrerupt. Astfel ti se vor reduce poftele si se vor normaliza nivelurile hormonilor reglatori adiposi. In plus, un studiu publicat in 2010 a stabilit ca deprivarea partiala de somn nocturn a contribuit la cresterea rezistentei la insulina, pavand astfel drumul spre obezitate si diabet zaharat de tip 2.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

7. Tine stresul sub control

Un loc de munca solicitant sau probleme in casnicie, lipsa de somn, prea multe de facut in prea putin timp, toate acestea duc la stres cronic, lucru care determina supraalimentarea. Invata sa te relaxezi in mod constient, aplicand tehnici de respiratie profunda, meditatie sau yoga.

Sursa: www.mindbodygreen.com

Foto homepage: Subbotina Anna / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri