Tae-bo este o forma de miscare ce imbina multe stiluri, precum: dans, box, karate, aerobic, fitness si antrenamente cu greutati. Se deosebeste fata de celelalte stiluri de miscare prin faptul ca imbinandu-le, niciodata exercitiile din tae-bo nu vizeaza un singur muschi, ci o grupare de mai multi muschi ce formeaza un sistem locomotoriu. In acest fel dezvoltarea si modelarea corpului vor fi intotdeauna armonioase, astfel spre exemplu nu se va dezvolta prea mult copasa in raport cu gamba, sau umerii in raport cu abdomenul etc.

Tae-bo este o forma de miscare ce imbina multe stiluri, precum: dans, box, karate, aerobic, fitness si antrenamente cu greutati. Se deosebeste fata de celelalte stiluri de miscare prin faptul ca imbinandu-le, niciodata exercitiile din tae-bo nu vizeaza un singur muschi, ci o grupare de mai multi muschi ce formeaza un sistem locomotoriu. In acest fel dezvoltarea si modelarea corpului vor fi intotdeauna armonioase, astfel spre exemplu nu se va dezvolta prea mult copasa in raport cu gamba, sau umerii in raport cu abdomenul etc. Mai mult, desfasurandu-se pe ritmuri rapide, tonice, tae-bo devine o placere si totodata un pericol pentru... calorii.

Avantaje:

Tae-bo este benefic pentru circulatia sanguina, iti lucreaza intreaga musculatura a corpului, stimuleaza producerea de endorfine (hormonul fericirii), creste oxigenarea si este indicat fumatorilor (poate fi folosit in terapia de renuntare la tabac), stimuleaza regenerarea tesuturilor, creste tonusul sistemului imunitar, mentine tineretea si este eliberator de stres. Multi oameni afirma ca dupa antrenament se simt plini de energie si chef de viata!

Contraindicat

Tae-bo, fiind un sport ce implica mult consum de energie, nu este indicat personelor ce au afectiuni cardiace, astmaticilor in crize acute sau in cazul altor boli cronice care nu permit efortul fizic.

Cum decurge un antrenament tae-bo?

Intotdeauna se incepe prin incalzire, aceasta fiind reprezentata de o serie de exercitii ce au in vedere usoara tonificare a intregii musculaturi corporale, cuprinde exercitii de rotire a fiecarei articulatii, de la gat pana la glezne si de asemenea cateva exercitii de sporire a mobilitatii si alergare usoara pe loc.

Va prezint mai jos un model de incalzire Tae-bo pe care il puteti urmari si realiza chiar in propriul camin. Sunt persoane care au un program de asa natura incat nu le permite sa ajunga la sala in cursul saptamani, astfel exercitiile tae-bo raman deosebit de utile.

Exercitii Tae-bo pentru un abdomen de invidiat

Daca sunteti incepatori, probabil nu veti sti inca de la inceput cum sa va controlati miscarea incat sa puteti realiza corect un exercitiu tae-bo. Insa nu va speriati, incercati si exersati de mai multe ori, veti vedea ca in scurt timp veti reusi.


Garbo - Arta de a tr─âi frumos!

Aboneaz─â-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri