24 Noiembrie 2014 publicat în Sanatate 8 share-uri

Aproximativ 2 milioane de romani sufera de diabet zaharat! Rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR plaseaza Romania pe locul doi in Europa, dupa Turcia, la prevalenta diabetului zaharat. Vorbim de o valoare dubla fata de estimarile anterioare.

Situatia diabetului zaharat in Romania a fost analizata si in Indexul European de Diabet, publicat anul acesta, in septembrie. Conform documentului, Romania se afla pe locul 27 din 30 de tari europene la capitolele preventie si tratament in diabetul zaharat. Spre deosebire de alte state europene cu o situatie deficitara a sistemului de ingrijire a persoanelor cu diabet zaharat, Romania transmite datele privind majoritatea indicilor de tratare a diabetului.

Totodata, In Indexul European de Diabet 2014 este precizat ca tratamentul diabetului zaharat in Romnia poate fi imbunatatit prin implementarea unor masuri precum: cresterea numarului pacientilor care beneficiaza de controale succesive anuale, pentru a optimiza managementul bolii si pentru a monitoriza complicatiile asociate, crearea unui registru national al diabetului bine pus la punct, imbunatatirea furnizarii de bandelete pentru determinarea glicemiei si de pompe de insulina, consolidarea procesului de educare a pacientilor si cresterea utilizarii metforminului, antidiabeticul eficient din punct de vedere al costurilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri