Din ce in ce mai multi oameni sunt interesati sa obtina sau sa mentina o stare de sanatate buna printr-o alimentatie corecta, motiv pentru care cauta aliati in alimente care sa le aduca un aport cat mai mare de principia nutritive care sa le fortifice si sa le ajute organismul sa functioneze mai bine.

Alaturi de acestia, cauta acelasi tip de alimente, cu aceleasi proprietati nutritive, si cei care aleg sa imbratiseze un regim alimentar de tip vegetarian. Vorbim atat despre regimurile strict vegetariene, in care se consuma exclusiv alimente care nu au origine animala, cat si despre regimurile semivegetariane, in care se consuma doar anumite tipuri de carne usor de digerat cum ar fi pestele sau despre cele din sfera ovo-lacto- vegetariene.

Privind catre rafturi, constatam oferta limitata in produse destinate acestor categorii de consumatori. In afara de legume sau fructe in stare proaspata, congelata sau conservata si cereale, produsele vegetariene ocupa un loc important in alimentatie. Aceste produse sunt semnalizate la raft ca fiind produse de post, o mare parte dintre ele avand ca ingredient principal soia.

Produse texturate din soia Inedit, pentru o alimentatie bogata in proteine din sursa vegetala

Produsele vegetale texturate din soia marca Inedit pot reprezenta o alegere a celor care doresc sa includa in alimentatie proteine din sursa vegetala. Gama de produse texturate din soia Inedit este variata: Soia cuburi, Soia granule, Soia noodles si Soia snitel. www.ineditfood.ro/ro

In concordanta cu informatiile nutritionale descrise de eticheta, aceste produse contin soia prelucrata si deshidratata imbogatita cu fibre vegetale. Produsele din aceasta categorie pot fi folosite frecvent intr-un regim alimentar echilibrat, dar si in perioada de post, pentru ca pot inlocui cu succes carnea, avand un continut caloric de doua ori mai mare de proteine. De asemenea, cei care adopta o dieta de tip vegetarian le pot folosi in mod curent pentru ca se pot incorpora intr-o alimentatie echilibrata chiar si in lipsa alimentelor de origine animala.
Produsele vegetale texturate din soia Inedit pot fi incluse in dieta la oricare dintre mesele principale, preparandu-se usor si formand meniuri cu o valoare calorica incepand de la 300 kcal. Pranzul si cina reprezinta mesele principale ale zilei din punct de vedere cantitativ si calitativ si ambele ar trebui sa contina atat proteine cat si glucide, lipide si fibre.

De pilda, ardeii, rosiile sau dovlecelul umplute reprezinta o sugestie de meniu traditional pentru masa de pranz sau seara. Reteta are un grad de complexitate scazut, necesita putin timp pentru preparare si se adreseaza tuturor grupelor de varsta chiar daca inlocuim carnea sau orezul cu texturatul proteic din Soia granule.

Dr. Luana Sahian este consultant in nutritie, medic medicina generala si doctor in stiinte medicale, specializarea Biologie Celulara si Moleculara


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri