1 Octombrie 2014 publicat în Sanatate 2 share-uri

Specialistii atrag atentia ca toamna si la inceputul iernii sunt diagnosticate cele mai multe cazuri cu Sindrom de Oboseala Cronica1. Desi aceasta boala este inca in curs de cercetare, studiile arata ca in lunile reci, in care apar racelile, cresc si cazurile de S.O.C.

In Romania, prevalenta sindromului de oboseala cronica este estimata la 41.094 persoane (din intreaga populatie) , daca extrapolam singurele date disponibile international, ca reper. In SUA sunt 4 milioane de oameni afectati de S.O.C. si multe alte cazuri nediagnosticate, iar in Marea Britanie sunt un sfert de milion, ceea ce aduce aceasta afectiune in atentia tuturor cercetatorilor din intreaga lume, mai ales ca factorii favorizanti arata ca este o boala a omului modern”, declara Ionut Bacanu, Director Medical Secom.

Statisticile internationale arata ca prevalenta globala a bolii este estimata la 2.6% , in timp ce in Europa sunt peste 1.200.000 de pacienti diagnosticati cu S.O.C. ,

Mai mult, din cauza simptomelor care pot deveni invalidante, 50% din cei afectati de S.O.C. nu isi pot continua activitatea profesionala, in timp ce 40% reusesc sa continue sa lucreze, insa doar cu jumatate de norma. Sindromul de Oboseala Cronica se trateaza cu conditia absolut necesara de tinere sub control a simptomelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Cele mai încurajatoare citate despre succes

Specialistii din intreaga lume recomanda imbunatatirea stilului de viata. In ziua de azi, alimentatia incorecta este tot mai raspandita, iar asta duce la un deficit de nutrienti care afecteaza metabolismul energetic. Micro-nutrientii sunt responsabili de productia de energie la nivel celular, iar studiile arata ca lipsa lor este una dintre cauzele S.O.C. Astazi, exista solutii moderne care contin chiar si 133 de nutrienti esentiali in aceeasi formula, formule complexe care ajuta la mentinerea nivelului optim de energie si imunitate,” adauga Ionut Bacanu, Director Medical Secom.

Mai ales in aceasta perioada rece, cand organismul e mai vulnerabil, specialistii recomanda populatiei o dieta echilibrata, sustinuta de un aport de suplimente nutritive cu formule complexe care sa acopere toti micronutrientii esentiali pentru mentinerea nivelului de energie si imunitate.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Pe langa corectarea alimentatiei, alte sfaturi includ adoptarea unui program cu exercitii de relaxare, masajul si practicarea exercitiilor fizice de cel putin 2 ori pe saptamana, pentru imbunatatirea calitatii somnului.


Foto homepage: oboseala, stres, somn via Shutterstock



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri