1 Octombrie 2014 publicat în Sanatate 2 share-uri

Specialistii atrag atentia ca toamna si la inceputul iernii sunt diagnosticate cele mai multe cazuri cu Sindrom de Oboseala Cronica1. Desi aceasta boala este inca in curs de cercetare, studiile arata ca in lunile reci, in care apar racelile, cresc si cazurile de S.O.C.

Comunicat de presa

  • Specialistii atrag atentia ca astenia de toamna prelungita sau simptome similare racelii pot indica instalarea sindromului de oboseala cronica (S.O.C.);
  • Femeile sunt de pana la 4 ori mai predispuse la S.O.C fata de barbati; S.O.C. este favorizat de alimentatia deficitara in nutrienti, de stres, infectii virale si fond imunitar slabit;
  • Specialistii recomanda in aceasta perioada o dieta echilibrata, sustinuta de un aport complex de nutrienti pentru refacerea metabolismului energetic si a sistemului imunitar;

Foto: sindrom de oboseala cronica - shutterstock.com

Ce este sindromul de oboseala cronica?

Sindromul de Oboseala Cronica este o afectiune caracterizata prin oboseala intensa, ce persista mai mult de 6 luni, dificultati de concentrare, tulburari de memorie, insomnie, migrene depresie, sau alergii. Manifestarile sunt similare asteniei , afectiune prezenta in aceasta perioada sub forma asteniei de toamna.

In contextul stilului modern de viata, in care tot mai multi oameni au o alimentatie dezechilibrata, saraca in nutrienti, petrec multe ore la birou si nu practica sport, specialistii trag un semnal de alarma pentru luarea unor masuri care sa reduca riscul instalarii sindromului de oboseala cronica.
Cercetarile din ultimii 20 de ani arata ca deficienta de nutrienti din organism este una dintre cauzele afectiunii. Alte cauze pot fi stresul, sistemul imunitar slabit sau infectiile.

S.O.C. afecteaza de 4 ori mai multe femei decat barbati si apare de obicei la adultii cu varste intre 20 si 50 de ani. Cu toate acestea, boala poate aparea la orice varsta, chiar si in randul adolescentilor.

Doar 20% dintre cei care sufera de S.O.C. ajung sa fie diagnosticati de medic , din cauza simptomelor care pot fi confundate cu alte afectiuni precum astenie prelungita, depresie si altele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

Director STB: Angajații să vină azi la muncă. Dacă sunt trei zile consecutive în care angajatul nu e prezent la locul de munca, contractul poate fi desfăcut

22 Ianuarie 2022 - wall-street.ro

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri