4 Noiembrie 2013 publicat în Sanatate 40 share-uri

Boala Venoasa Cronica afecteaza peste 60% dintre romani, iar peste jumatate dintre ei nu stiu ca sufera de aceasta patologie, deoarece nu au fost diagnosticati inca.

Metode care amelioreaza simptomele

Pentru persoanele la care boala s-a instalat deja, specialistii site-ului www.sanatatepascupas.ro recomanda o serie de exercitii menite sa ajute la reducerea simptomelor bolii:

  • Ridicarea picioarelor la 15 grade fata de planul patului timp de minim 30 de minute, de trei sau patru ori pe zi, poate reduce umflarea si poate imbunatati circulatiei venoase. Imbunatatirea circulatiei venoase poate accelera vindecarea ulcerelor venoase. Totusi, este posibil ca acest exercitiu sa nu fie foarte practic in anumite cazuri.
  • Miscarile gleznei de mai multe ori pe parcursul zilei pot fi utile mai ales pentru persoanele care stau in picioare perioade lungi de timp, la fel ca mersul pe calcaie.
  • Mersul pe jos este, de asemenea, un exercitiu foarte bun. Persoanele cu boala venoasa cronica ce merg mai putin de 10 minute pe zi au un risc mai mare de a dezvolta ulcere venoase decat cei care sunt mai activi fizic.
  • Inotul favorizeaza si el circulatia venoasa.

Tratamentul

Pentru stabilirea corecta a diagnosticului este necesara efectuarea unei ecografii venoase Doppler, care ofera certitudine specialistului, acesta urmand apoi sa stabileasca tratamentul necesar, bineinteles, numai dupa evaluarea completa a pacientului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Obiectivele tratamentului adresat pacientilor care sufera de boala venoasa cronica vizeaza in principal reducerea durerii venoase si a edemului, stoparea evolutiei si inlaturarea aspectului neplacut al venelor varicoase, vindecarea ulcerului venos si prevenirea aparitiei acestuia. Tratamentul se face in functie de stadiul bolii, personalizat pentru fiecare pacient in parte, si poate include modificarea stilului de viata, tratamentul conservativ, terapie compresiva, terapie farmacologica si terapie interventionala, chirurgicala.

Pentru a trage un semnal de alarma cu privire la incidenta Bolii Venoase Cronice si a determina persoanele suferinde sa ceara sfatul specialistului inca de la primele simptome ale bolii venoase, a luat nastere site-ul www.sanatatepascupas.ro, prima sursa de informare stiintifica pentru pacienti, dedicata exclusiv acestei patologii. Platforma este promotor al campaniei cu acelasi nume, care se va desfasura in parteneriat cu o serie de medici specialisti din tara: Profesor Doctor Calin GIURCANEANU (dermatolog, Bucuresti), Conferentiar Doctor Daciana BRANISTEANU (dermatolog, Iasi), Conferentiar Doctor Daniela RADU (chirurg, Timisoara), Doctor Toni FEODOR (chirurg, Bucuresti) si Doctor Alin NICOLESCU (dermatolog, Bucuresti).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri