24 Octombrie 2013 publicat în Sanatate 68 share-uri

In Romania sunt aproximativ 5000 de pacienti diagnosticati cu bolile Crohn si rectocolita ulcero-hemoragica. In acest moment, este estimat ca 2.5 - 3 milioane de persoane sufera de BII la nivelul intregii Europe.

Comunicat de presa

Bolile inflamatorii intestinale sunt tulburari gastro-intestinale cronice care se manifesta prin dureri abdominale, diaree (care poate sa dureze saptamani sau chiar luni intregi), incontinenta, pierdere in greutate, oboseala. BII au impact asupra vietii personale a pacientilor, dar se resfrang atat asupra asupra vietii lor profesionale si a capacitatii de a munci, cat si asupra relatiilor sociale. In final, pacientul devine o povara pentru sistemul de sanatate si intreaga societate. La nivel european, statisticile arata ca 10% dintre pacientii cu BII sunt someri, iar cei care muncesc au, in general, intre 3 si 6 saptamani concediu medical pe an.

Foto Anatomie corp feminin via Shutterstock

In Romania sunt aproximativ 5000 de pacienti diagnosticati cu bolile Crohn si rectocolita ulcero-hemoragica, dintre care 1000 sunt inregistrati in Registrele Nationale. In acest moment, este estimat ca 2.5 - 3 milioane de persoane sufera de BII la nivelul intregii Europe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Analize medicale pentru COLON IRITABIL

Desi bolile inflamatorii intestinale (BII) pot aparea indiferent de varsta, cele mai multe cazuri se inregistreaza la persoanele tinere, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani. In ultimii ani, incidenta bolilor inflamatorii intestinale a crescut in randul tinerilor, inclusiv la copii si adolescenti.

Predispozitia genetica este doar una dintre cauzele aparitiei bolilor. Cei mai importanti factori declansatori sunt legati de mediu si de stilul de viata. Factori precum fumatul, antibioticele in exces, alimentatia sau stresul afecteaza flora intestinala intr-un mod de cele mai multe ori ireversibil.

„Sunt tanara si este normal sa ma pot bucura de viata, insa suferinta fizica, controalele repetate in lipsa unui diagnostic clar si faptul ca eram legata foarte mult de casa m-au determinat sa renunt la tot ceea ce tinea de viata mea sociala. In momentul in care am fost diagnosticata cu BII, viata mea s-a schimbat radical. Cu ajutorul unor medici extraordinari si a unui tratament adecvat, am reusit sa tin boala sub control si incet, incet, sa-mi reiau viata pe care o aveam inainte. Este foarte important sa inveti sa traiesti cu boala si sa te lupti pentru o viata normala. Ii sfatuiesc pe toti cei bolnavi sa cunoasca si alte persoane cu aceeasi afectiune si sa se inscrie intr-o asociatie de pacienti, pentru ca pot invata foarte mult din experienta altora si pot sa treaca mult mai usor peste provocarile bolii atunci cand si alti pacienti le sunt alaturi”, explica Maria, 25 de ani, pacient cu boala Crohn, membru al Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune.

Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri