12:10, 18 Octombrie 2013 publicat în Sanatate

In Romania, numarul persoanelor care sufera de diabet creste tot mai mult de la un an la altul.

Comunicat de presa

Conform unui studiu preliminar efectuat in luna mai 2013 de catre Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, numarul diabeticilor din tara a crescut cu 30% in ultimii doi ani, iar majoritatea celor care sufera de aceasta afectiune au peste 45 de ani. Diabetul zaharat poate fi considerat o problema majora de sanatate publica in Romania, in conditiile in care Federatia Internationala de Diabet estimeaza ca aproximativ 1,5 milioane de romani sufera de aceasta boala, iar circa 115 000 dintre ei urmeaza deja insulinoterapia.

Citeste si:
Primăvara vine cu noutăți de la Nestlé
Primăvara vine cu noutăți de...

Conform unor date furnizate de catre Organizaţia Mondiala a Sanataţii, in Romania anului 2011 o persoana din patru era obeza, iar una din doua avea probleme cu greutatea. In prezent, endocrinologii sunt de parere ca rata obezitatii in Romania este de circa 30%, ceea ce plaseaza tara intre primele zece europene in acest top. Astfel, specialistii anticipeaza o dublare a numarului de cazuri de diabet in urmatorii 20 de ani din cauza stilului de viata sedentar si a excesului alimentar.

Clinica Sanamed, Centru de Excelenta in monitorizarea si tratamentul diabetului

In situatia ingrijoratoare in care aceasta boala ia o amploare din ce in ce mai mare in Romania, unii dintre cei mai buni specialisti in domeniul nutritiei, tratarii si profilaxiei diabetului, ofera solutii pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor metabolice si tratarea acestora prin dieto-terapia specifica si/sau medicamentos, in cadrul Clinicii Sanamed - Centrul de Excelenta in monitorizarea si tratamentul diabetului.

Citeste si:
Trainingul autogen Schultz: Ce este și cum ne ajută în pandemie?
Trainingul autogen Schultz:...

“Avand in vedere faptul ca datele statistice privind incidenta diabetului la nivel international situeaza tara noastra pe primele locuri, era nevoie de o institutie de specialitate – pe langa cea de stat – care sa reuneasca cei mai buni specialisti in domeniu.

Luand in calcul toti acesti factori, aparitia Sanamed, Centru de Excelenta in monitorizarea si tratamentul diabetului, a fost o necesitate pentru a putea face fata numarului alarmant de imbolnaviri”, a declarat Dr. Adriana Dumitrescu, Medic Primar Nutritie in cadrul Clinicii Samaned, Centru de Excelenta in monitorizarea si tratamentul diabetului.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri