24 Octombrie 2013 publicat în Sanatate 68 share-uri

In Romania sunt aproximativ 5000 de pacienti diagnosticati cu bolile Crohn si rectocolita ulcero-hemoragica. In acest moment, este estimat ca 2.5 - 3 milioane de persoane sufera de BII la nivelul intregii Europe.


„In cazul bolilor intestinale inflamatorii, din care fac parte boala Crohn si rectocolita ulcero-hemoragica, una dintre problemele majore este legata de diagnosticare. In foarte multe situatii, pacientii trec prin mai multe examinari inainte de a primi diagnosticul corect. Pot trece cateva luni sau chiar ani, intrucat simptomele BII sunt insuficient cunoscute iar uneori simptomatologia poate fi comuna cu a altor afectiuni ale tractului gastrointestinal. Cu o diagnosticare corecta si un tratament adecvat stabilit de comun acord cu medicul curant, pacientii cu BII pot avea o viata normala. In plus, acestia nu vor avea nevoie de spitalizari frecvente, ceea ce va reduce din costurile suportate de sistemul de sanatate”, a declarat Prof. Dr. Mircea Diculescu Presedintele Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Jumatate dintre pacientii cu BII experimenteaza frecvent recidive ale bolii si de multe ori manifesta si alte afectiuni intestinale. Aproximativ 53% dintre pacientii cu boala Crohn necesita spitalizare la 10 ani dupa diagnosticare, 30-50% dintre pacienti au nevoie de interventii chirurgicale si pana la 20% dintre acestia necesita o a doua operatie in 5-10 ani. In cazul a 20-40% dintre pacienti, BII sunt asociate cu aparitia unor altor afectiuni, precum cele ale ochilor, articulatiilor sau pielii.

Pentru a atrage atentia publicului larg, a autoritatilor si a factorilor de decizie asupra incidentei si gravitatii BII, Federatia Europeana a Asociatiilor de Pacienti cu Boala Crohn si Colita Ulcerativa si Organizatia Europeana de boala Crohn si Colita Ulcerativa au initiat campania de sensibilizare a opiniei publice "Join the fight against IBD" (Fiti alaturi de noi in lupta impotriva BII). Scopul acestei campanii, aflata la a doua editie, este acela de a imbunatati intelegerea generala in ceea ce priveste impactul fizic si socio-economic al bolii si imbunatatirea accelarata a standardelor de ingrijire a pacientilor cu BII in randul institutiilor din sanatate, furnizorilor de servicii medicale si autoritatilor. Anul acesta, campania a avut loc intre 13-14 februarie la Viena, cu ocazia celui de-al 8-lea congres al ECCO.

Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri