Nimeni nu spune ca a slabi este un lucru imposibil, insa trebuie respectate anumite reguli de baza, dieta trebuie sa fie una bazata pe alimente naturale, iar slabirea trebuie sa se produca treptat, nu radical, pentru a nu dezechilibra organismul.

Vorbe, vorbe si iar vorbe... ne spunem prima oara cand deschidem paginile oricarei reviste continand diete de slabit. Surprinse intr-un mod absolut minunat, regimurile de slabit aproape ca ne determina sa credem in promisiunile lor de fericire si slabire. Beneficiile acestora sunt imediate, kilogramele sunt indepartate intr-un timp record, cu un minimum de efort si fara a ne sustrage micilor delicii culinare. Daca toate acestea ar fi adevarate, lumea ar fi cu adevarat minunata, nu-i asa?

Cauzele kilogramelor in plus sunt multiple, incepand cu tulburarile hormonale, mesele neregulate, lipsa sau excesul de somn si terminand cu un stil de viata sedentar si stresant. Nimeni nu spune ca a slabi este un lucru imposibil, insa trebuie respectate anumite reguli de baza, dieta trebuie sa fie una bazata pe alimente naturale, iar slabirea trebuie sa se produca treptat, nu radical, pentru a nu dezechilibra organismul. Daca ne dorim intr-adevar sa slabim nu trebuie sa contabilizam caloriile unui aliment, ci mai degraba sa ne interesam de calitatea sa energetica. Miracolul nu consta in a slabi rapid, cu pretul sanatatii chiar, ci in a slabi lent si inteligent. Iata cateva masuri simple de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne alcatuim regimul alimentar:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

-Un regim alimentar bazat pe alimente dulci, grase, prajite, sarate, lactate, orez, cartofi, alcool si carne determina organismul sa primeasca un aport energetic si caloric prea mare, care se va depozita sub forma de tesut gras. Incercati sa evitati pe cat posibil consumul de alcool si de bauturi carbogazoase deoarece aceastea au un continut caloric ridicat, insa o cantitate infima de substate nutritive. Necesarul de energie nu este asigurat, insa aceastea favorizeaza depunerea kilogramelor in plus. De asemenea, orezul si cartofii trebuie evitati deoarece contin multi carbohidrati. Printre cerealele permise se numara ovazul care poate fi consumat sub forma de fulgi impreuna cu un iaurt degresat.

-Evitati produsele lactate prelucrate precum untul, cascavalul, branza topita (sunt bogate in grasimi) si consumul excesiv de sare. Contrar opiniei generale, unele condimente precum ghimbirul sau piperul negru au un efect pozitiv asupra scaderii in greutate si pot fi adaugate la orice fel de mancare. Varza cruda sau gatita impiedica conversia in grasime a zaharurilor si a carbohidratilor, de aceea consumul ei este indicat persoanelor ce isi doresc sa slabeasca.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri