18 Decembrie 2012 publicat în Sanatate 44 share-uri

Diabetul - o boala de care sufera tot mai multe persoane si fata de care tot mai multe persoane prezinta risc. Expertul nostru va indeamna la cateva masuri sanatoase care amelioreaza aceasta boala, dar au si rolul de a o preveni.

Top 7 alimente pentru diabetici

1 FULGII DE OVAZ contin fibre solubile care incetinesc absorbtia glucozei din alimente, scad necesarul de insulina si micsoreaza nivelul colesterolului din sange.

2 FASOLEA BOABE, mazarea, lintea si nautul sunt bogate in proteine, carbohidrati complecsi si fibre solubile care cresc lent glicemia in sange.

3 PERELE, merele si gutuile contin multa pectina, o fibra solubila care se transforma in gel si scade absorbtia zaharului din tubul digestiv.

4 PAINEA INTEGRALA, orezul brun, pastele sau cerealele integrale sunt bogate in fibre insolubile, dar mai ales in zinc si crom necesare pentru sinteza si eficienta insulinei.

5 FRUCTELE DE MARE (creveti, scoici) sunt bogate in minerale si mai ales in crom, cu rol important in sinteza insulinei.

6 PESTELE GRAS (somon, sardine, macrou, ton) imbunatateste controlul glicemic, profilul lipidic din sange si scade riscul de boli cardiovasculare datorita continutului de acizi grasi omega-3.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

7 CAFEAUA contine potasiu, magneziu si antioxidanti care imbunatatesc raspunsul celulelor la actiunea insulinei. Consumul regulat de cafea se pare ca scade cu 30-50% riscul aparitiei diabetului tip 2.

Mihaela Murgu

Expert Garbo in Nutritie si Fitness

www.homeaerobic.com

Iti recomandam sa citesti si alte articole ale Expertului nostru:

15 sfaturi si 8 Alimente care previn CANCERUL

10 Alimente care cresc IMUNITATEA

DIETA care stimuleaza IMUNITATEA

18 trucuri inteligente pentru a slabi sanatos

Cum sa ne hranim ca sa nu ajungem adulti obezi


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri