20 Iulie 2012 publicat în Sanatate 11 share-uri

Expertul nostru in nutritie si fitness ne ofera sfaturi pretioase despre modul in care ne putem mentine in mod natural sanatatea oaselor.

GRADUL DE ABSORBTIE AL CALCIULUI DIN ALIMENTE
50% :varza, conopida, broccoli, varza de Bruxelles sau chinezeasca, rucola
30%: lapte, iaurt, branza, soia, tofu, sucuri de fructe
20%: migdale, susan, fasole boabe
5% spanac

-ALTE SURSE-fructe oleaginoase (nuci, migdale) si semintele sunt bogate in calciu, dar si in calorii
Apele minerale bogate in calciu permit o absorbtie eficienta a acestui mineral in organism.

Produsele alimentare imbogatite cu calciu:

  • suc de fructe=300 mg Ca/250 ml
  • tofu=200-300 mg Ca/250 g
  • conserve de rosii= 65 mg/250 g
  • paine, faina de grau, malai

Sucul de portocale imbogatit cu calciu are un continut si o eficienta a calciului similare cu cele din lapte, iar laptele de soia imbogatit are chiar mai mult calciu decat laptele de vaca.

  • Suplimente de calciu pot fi: compusi simpli de calciu purificat- in care calciul este combinat cu aminoacizi chelatori, carbonat, citrat, gluconat, fosfat de calciu
  • mixuri de calciu cu alti compusi-magneziu, vitamina D, saruri de aluminiu(antiacide), fier
  • pudra de calciu-din oase, crustacee, dolomit.

Formele masticabile sunt cele mai eficiente, datorita cresterii suprafetei de contact cu mediul acid din stomac si cu enzimele digestive.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri