Susan Peabody identifica mai multe tipologii ale dependentilor de iubire: dependentul obsesiv, dependentul codependent, dependentul de relatii, dependentul narcisist, dependentul ambivalent.

Dependentul Ambivalent

Problema Dependentilor Ambivalenti nu o reprezinta renuntarea la partener sau intreruperea relatiei. Pot sa spuna “stop” relatiei, pot sa renunte la partener. Problema reala in cazul Dependentilor Ambivalenti este aceea ca, ulterior, dupa ce au incheiat relatie, nu pot merge mai departe. Sunt adeseori numiti si anorexici emotionali. Tanjesc dupa iubire si afectiune, insa in acelasi timp se tem de intimitate si de ceea ce presupune contactul intim si emotional. In aceasta categorie sunt incluse urmatoarele subcategorii:

  • dependentul de iubire neimpartasita
  • dependentul sabotor
  • seducatorul care seduce si pleaca
  • dependentul de aventuri romantice

Dependentul de iubire neimpartasita - INTR-O BUNA ZI O SA MA IUBESTI

Dependentul de iubire neimpartasita este acea persoana care iubeste excesiv, uneori obsesiv, o persoana care nu este sau nu poate fi disponibila pentru ea. Suferinta de a nu putea fi cu acea persoana poate fi doar interioara (persoana respectiva sufera in tacere, neexteriorizandu-si iubirea neimpartasita) sau exterioara (persoana respective va incerca sa faca orice pentru ca persoana iubita sa raspunda iubirii sale). De multe ori, acest tip de iubire-dependenta se bazeaza pe sperante si iluzii, fantezii si planuri nerealiste.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Dependentul Sabotor – TE IUBESC, DAR NU POT SA TE IUBESC PENTRU TOTDEAUNA

Dependentul sabotor nu este greu de identificat. Acesta va pune punct unei relatii atunci cand lucrurile avanseaza si devin serioase, atunci cand pe scena relatiei intervine angajamentul, atunci cand trebuie sa isi asume responsabilitatea, ori de cate ori in mintea subiectului se infiltreaza intimitatea. Sabotorului ii este teama de intimitate si angajament. Saborotul poate incheia in orice moment relati: inca de la primele intalniri, dupa primul act sexual, dupa o discutie mai intima, cand dependentul simte ca partenerul asteapta de la el angajament. De cele mai multe ori o face brusc, fara prea multe obligatii. Se panicheaza si fuge.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri