Susan Peabody identifica mai multe tipologii ale dependentilor de iubire: dependentul obsesiv, dependentul codependent, dependentul de relatii, dependentul narcisist, dependentul ambivalent.

Seducatorul care seduce si pleaca – VAZUT. SEDUS. FRICA. PLECAT!

Acest dependent de iubire va initia jocul seductiei In functie de nevoile sale emotionale si fiziologice. Daca are nevoie de iubire si companie, va incerca sa te seduca si sa le obtina. Daca are nevoie de sex, va incerca sa te cucereasca si sa-l obtina. Dependenta sa de iubire variaza in functie de nevoile sale emotionale si sexuale. Daca il cuprinde insa panica, daca se simte amenintat, in nesiguranta sau simte ca s-ar putea atasa prea mult de tine, iti va refuza compania, afectiunea sau actul sexual. Comportamentul sau este variabil, iar statutul sau va fi la nesfarsit on/off, disponibil – indisponibil.

Dependentul de aventuri romantice – IUBESC IDILELE. SPRE DEOSEBIRE DE RELATII, LE POTI SPUNE “STOP” mai des…

Unii oameni sunt dependenti de aventurile romantice… Dependentul de aventuri romantice este dependent de partenerii sai de sex si iubire, de romantismul si drama pe care le implica acestea. Are parteneri multipli. Dependentul de aventuri romantice nu poate fi insa confundat cu dependentul sexual chiar daca are in vedere pasiunea si contactul fizic. Intr-un fel sau altul, dependentul de idile se ataseaza de fiecare persoana cu care intretine raporturi intime si sexuale. Intr-o oarecare masura se implica sentimental. Senzatia de drama si de a lua ceea ce poate fi mai bun intr-o relatie ii provoaca dependenta. Cand apare posibilitatea stabilirii unei legaturi mai profunde cu partenerul de viata sau ideea angajamentului intra in joc, acest dependent se va retrage din jocul romantic. Va spune “stop” relatiei. Idilele acestui dependent nu au viata lunga. Sunt scurte. De multe ori raman doar la stadiul de idila. In unele cazuri, aceste relatii pot avea loc concomitent.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri