30 Martie 2021 publicat în Psihologie 8 share-uri

Dragul meu, independent de carieră, nu uita că aceasta nu este decât unul dintre ingredintele care îți pot face viața frumoasă...

Tată, am văzut și văd mereu oameni nefericiți... Nu înțeleg de ce. Indiferent dacă sunt bogați, sănătoși, cunoscuți, de succes. Este cariera un mod prin care îmi pot atrage fericirea sau nefericirea?

Cariera poate fi una dintre multele cauze ce îți pot aduce fericirea sau nefericirea. În acest sens, îți pot spune cu siguranță că poți urma patru ingredinte ce îți pot aduce succesul sau fericirea cum ar fi:

1. Artele frumoase precum: muzica - dacă știi să cânți bine vocal sau la un instrument, poate fi acesta jobul tău. Cu ajutorul muzicii poți câștiga bani, prestigiu, recunoaștere în cazul în care este jobul tău. Sau îți poate fi panaceu atunci când suferi, când ești trist, când nu îți ies lucrurile așa cum îți doreșți. Muzica îți poate face sufletul să vibreze indiferent dacă îți este job sau hobby. Pictura, literatura, sculptura, actoria, desenul, scenografia, fotografia - toate acestea pot fi cursuri care să te învețe despre frumos, despre proporții, despre stări. Îți îmbogățesc cultura generală, te ajută să vezi viața mai colorat sau mai nuanțat, în funcție de situație

2. Sportul – De asemenea, prin sport poți avea o carieră. Poate fi vorba despre tenis, fotbal, înot, biliard. Prin muncă îți poți descoperi calitățile și ți le poți șlefui pentru a-ți construi o carieră sportivă. Spre deosebire de muzică, cariera sportivă este mai scurtă și trebuie gândită și situația în care, indiferent de cât ești de tânăr și talentat, ai un accident care nu îți mai permite să performezi. Sau cum îți comensurezi banii pentru a te asigura pentru întreaga viață. De asemenea, dacă nu vei avea succes, sportul trebuie să îți fie mereu prieten. Te ajută să îți menții tonusul fizic și psihic, te ferește de boli. Te ajută să te încarci sau să te descarci atunci când ești nervos sau supărat.

3. Profesiile liberale sau antrepenoriatul: dreptul, arhitectura, ingineria, medicina te pot ajuta să îți construieșți un nume și un renume. Dacă înveți bine, dacă ai și un pic de noroc, te poți bucura de viață și de o profesie care să îți fie dragă sufletului.

Foto: De la Iakov Filimonov /Shutterstock

4. Să fii angajat poate fi, de asemenea, o cale prin care te poți bucura de viață. Poți urca în carieră dacă ești corect și sârguincios, dacă știi să îți faci bine treaba, dacă știi să îți construiești relații corecte.

Oricare dintre cele patru variante de mai sus te pot face să te simți împlinit din perspectiva carierei. Poți alege primele două variante ca și hobby, în completarea următoarelor două puncte. Putem căuta împreună care este calea ta, este important să încercăm să găsim cât mai multe activități legate de artele frumoase și de sport pentru a vedea care ți se potrivesc.

Independent însă de carieră, nu uita că aceasta nu este decât unul din ingredintele care îți pot face viața frumoasă. Mai este important să ai prieteni, cât mai mulți prieteni, pentru a putea face cât mai multe activități plăcute. Apoi, nu uita să oferi respect, sinceritate, corectitudine și să cauți persoanele potrivite de la care să primești aceleași lucruri.

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: De la milicad /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri