29 Decembrie 2020 publicat în Psihologie 60 share-uri

Iată cele mai importante 10 semnale de alarmă:

Dificultățile în reglarea emoțiilor, eficiența scăzută la serviciu, la școală etc., confruntarea cu modificări sau perturbări ale somnului sau ale apetitului, dificultatea de a construi și a menține relații, confruntarea cu o traumă concretă, lipsă de bucurie pentru activitățile obișnuite sau hobby-uri, tristețea, sănătate fizică precară, dependențele sunt câteva dintre semnele clare că nu este ceva în regulă în viața noastră și avem nevoie de sprijinul unui psihoterapeut, consideră psihologul Laura-Maria Cojocaru (foto), președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI).

Iată cele mai importante 10 semnale de alarmă:

Dificultăți în reglarea emoțiilor

În timp ce cu toții ne simțim triști, anxioși sau furioși la un moment dat în viața noastră, este important să fim atenți la cât de des sau cât de intens simțiți aceste emoții. De exemplu, la bărbați, depresia este adesea ratată, deoarece temperamentul scurt sau iritabilitatea lor este asumată în mod greșit ca o trăsătură masculină.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

“Pe lângă depresie, furia necontrolată poate reflecta și sentimente negative despre sine sau despre lume, frustrare sau un răspuns slab reglementat la stres. În mod similar, dacă cineva se simte continuu trist, gol și dezinteresat de tot, poate fi un semn de depresie clinică. La copii, în loc să experimenteze o tristețe crescută, mulți manifestă iritabilitate, furie sau ostilitate față de ceilalți. Psihoterapia vă poate ajuta pe dumneavoastră sau copilul dvs. să gestionați emoțiile mai eficient, deoarece presupune un spațiu obiectiv și confidențial care permite persoanei să exploreze sentimentele incomode, să-i înțeleagă cauzele profunde, să o plaseze într-un context și să învețe noi modalități, mai sănătoase, de a depăși acele sentimente”, explică psihologul Laura-Maria Cojocaru.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin!
Foto: By Photographee.eu /Shutterstock

Eficiență scăzută la serviciu, la școală ș.a. contexte

O scădere a performanței la locul de muncă sau la școală este un semn obișnuit în rândul celor care se luptă cu probleme psihologice sau emoționale. Dezechilibrele psiho-emoționale pot afecta atenția, concentrarea, memoria, energia și pot duce la o apatie care afectează plăcerea de la locul de muncă sau chiar dorința de a munci, de a începe sau duce anumite sarcini la bun sfârșit.

“Acestea pot duce de asemenea, la lipsă de interes și la erori la locul de muncă sau de studiu, ceea ce poate produce o slabă calitate a rezultatului scontat. Acest lucru se poate dovedi chiar riscant pentru dvs. sau pentru cei din jur. Căutarea asistenței unui terapeut vă poate ajuta să vă reglați în mod eficient comportamentul, respectiv răspunsul la provocările vieții și să învățați modalități adaptative de gestionare a stresului prin rezolvarea activă a problemelor și strategii de relaxare”, declară psihologul.

Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Confruntarea cu modificări sau perturbări ale somnului sau ale apetitului

Dezechilibrele psiho-emoționale pot avea un impact profund asupra somnului și apetitului. O persoană care este anxioasă poate avea insomnia sau un somn agitat, în timp ce cineva care este puternic deprimat ar putea dormi ”tot timpul” (nejustificat de mult).

“În mod similar, când sunt copleșiți de stres, unii oameni mănâncă în exces pentru a-și potoli emoțiile, în timp ce alții consideră că abia pot mânca. Deci, dacă observați că ați mâncat sau dormit mai puțin sau mai mult decât de obicei pentru o perioadă lungă de timp, ar putea fi timpul să apăsați butonul de pauză și să evaluați în mod serios situația”, afirmă psihologul.

10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară 10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag 10 Decorațiuni de Paște care fac sărbătorile mai frumoase

Dificultatea de a construi și a menține relații

Sănătatea noastră emoțională poate avea impact major asupra relațiilor noastre într-o varietate de moduri - ar putea determina o persoană să se retragă de lângă cei apropiați, poate provoca insecuritate într-o relație sau poate duce la înclinarea puternică a unei alte persoane pentru sprijin emoțional (dependență).

“În plus, persoanele care se luptă cu probleme psihologice sau emoționale pot avea, de asemenea, dificultăți în cultivarea relațiilor la locul de muncă sau la școală, lucrul în echipe sau comunicarea cu superiorii, colegii sau subordonații. Toate aceste situații pot influența relațiile noi sau preexistente. Dacă de multe ori vă aflați în conflict cu ceilalți sau aveți probleme în comunicarea sentimentelor personale, terapia vă poate ajuta. Un terapeut calificat vă poate dezvolta abilități sociale, cum ar fi asertivitatea respectuoasă”, declară psihologul Laura Maria Cojocaru.

10 paltoane și pelerine de ploaie practice, dar șic, care te vor proteja de umezeală și apa rece 10 VESTE călduroase, dar nu foarte – Ideale pentru SEZONUL DE TRANZIȚIE 10 seturi de veselă pentru copii cu un design vesel și jucăuș

Citiți continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri