30 Octombrie 2019 publicat în Psihologie 3 share-uri

În viața reală toate problemele care privesc relațiile interpersonale apar atunci când ne este frică să ne deschidem față de persoanele din jurul nostru sau ne împiedică să îi iubim.

Comunicat de presă

Majoritatea persoanelor sunt de părere că ura este opusul iubirii, însă în viața reală toate problemele care privesc relațiile interpersonale apar atunci când ne este frică să ne deschidem față de persoanele din jurul nostru sau ne împiedică să îi iubim. Din cauza acestui sentiment sponsorizat de frică, generațiile actuale își concentrează atenția pe relații pasagere, care nu necesită implicare emoțională.

Cu toate acestea, potrivit psihologului Lenke Iuhoș, sentimentele de iubire nu provoacă stres psihic, deoarece stresul este provocat aproape de fiecare dată de sentimente de teamă, de spaimă. Acest lucru contravine percepției populare conform căreia o relație stabilă, bazată pe sentimente de iubire, în care ambele părți își asumă responsabilitătile, este “o adevărată bătaie de cap”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții

“Din nefericire, oamenii trăiesc mult prea intens, mult prea frecvent și nejustificat viața după sentimente sponsorizate de teamă. Oamenilor pur și simplu le este teamă să eșueze, urăsc să fie puși în postura de a fi penibili, ridicoli, nu vor să fie refuzați, înșelați, răniți etc. Toate aceste sentimente și trăiri negative au ca efect reacția de neimplicare, de evitare și de fugă de responsabilități. Așa se explică și faptul că tot mai multe persoane aleg să nu se implice emoțional într-o relație pe termen lung și aleg în schimb distracții facile, trecătoare și fără sentimente profunde. Mai mult, își ocupă acest gol sufletesc prin suprasolicitare la locul de muncă sau alte activități care sunt mai mult generatoare de stres fizic și psihic”, explică psihologul.

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Principiile de bază ale mașinii CNC

Iubirea nu face rău, ci proiecția

În momentul în care depășesc trăirile sponsorizate de frică și până la urmă decid să se angrenez într-o relație serioasă, majoritatea oamenilor se confruntă cu un alt aspect destul de nociv, și anume: proiecția.

“Oamenii fac marea greseală de a proiecta asupra celor din jurul cum și-ar dori să fie într-o lume ideală și pierd din vedere cine este cu adevarat. Mai grav, există persoane care proiectează într-o persoană imaginea altei persoane și de atunci încolo încep reproșurile. Acesta este tot un mecanism de apărare sponsorizat de frică, care poate afecta iremediabil o relație. Din nefericire, oamenii își fac tot felul de planuri mentale despre iubirea ideală, despre relația ideală, despre viața ideală, despre job-ul ideal etc. În realitate, proiecțiile, așteptările și fricile dor şi ne îndepărtează de iubire”, afirmă psihologul Lenke Iuhoș.

4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Foto fr si main: By everst /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri