13 Noiembrie 2019 publicat în Psihologie 227 share-uri

Edmund Bourne este un psiholog cunoscut pentru o listă a libertăților pe care orice persoană adultă ar trebui să și le rezerve, pentru a trăi o viață echilibrată.

Edmund Bourne este un reputat psiholog american, cunoscut pentru cercetările și cărțile având ca subiect tulburările de anxietate și tratarea acestora.

Edmund Bourne este de asemenea cunoscut pentru o listă a libertăților pe care orice persoană adultă ar trebui să și le rezerve, pentru a trăi o viață echilibrată din punct de vedere psiho-emoțional.

În anul 1970, Bourne a publicat cartea self-help, Anxiety and Phobia Workbook, care a câștigat și un premiu important - Premiul Benjamin Franklin pentru excelența în psihologie. Mai mult decât premiile, este important faptul că această carte a reușit să ajute la modul real mii de oameni din întreaga lume. O a șaptea ediție va fi reeditată în 2020, iar publicul din România se poate bucura la rândul său de traducerea editurii ALL.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Holy Spider, controversatul thriller al regizorului Ali Abbasi, inspirat de cazul unui criminal în serie care a ucis 16 femei, din 27 ianuarie la cinema. Filmul se află pe lista scurtă pentru Oscar Produse și styling: la ce să fii atentă, pentru sănătatea părului tău Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească

Edmund Bourne: Cele 25 de drepturi pe care trebuie să ți revendici, pentru a trăi o viață așa cum meriți

Edmund Bourne este de asemenea cunoscut și pentru această lista a drepturilor personale pe care oricare dintre noi trebuie să ni le asigurăm, ca persoane adulte. Nu este vorba doar despre auto-respect, ci și despre puterea de a ne asigur un echilibru psiho-emoțional. Practic, această listă definește atitudini absolut normale, pe care mulți dintre noi, din cauza condiționărilor am uitat să le punem în practică.

Citește acestă listă de drepturi ca pe o declarație de împuternicire a propriului sine. Vei simți o stare de ușurătate. Pentru că.... "ai dreptul!"

Foto: luna4/ Shutterstock

Care dintre aceste afirmații consideri că reprezintă atitudini personale limitative, atitudini care într-un fel saau altul încă îți afectează viața? De exemplu, punctele: 2, 4, 12, 22, 23 și 25 sunt astfel de bariere personale pe care aș vreaa să mi le revendic.

Zodiac floral – Află care este floarea aferentă fiecărei zodii Disney a prezentat în cadrul Super Bowl un spot publicitar care celebrează 100 de ani de povești și amintiri împărtășite Copiii din Daneș pot numi acasă școala renovată de un ONG cultural

PSIHOLOGIE: Edmund  Bourne - Declarația celor 25 de libertăți personale

1. Am dreptul să solicit ceea ce doresc.

2. Am dreptul să spun "Nu" și să refuz solicitări cărora simt că nu le pot face față.

3. Am dreptul să spun nu la ceea ce nu mă simt pregătit/ă să fac, simt că este periculos sau presupune să îmi încalc principiile.

4. Am dreptul să solicit ceea ce îmi doresc fără să mă simt vinovat/ă.

5. Am dreptul să îmi exprim sentimentele și gândurile, și pe cele pozitive și pe cele negative, atât timp cât nu devin agresiv/ă sau manipulatoare în acest proces.

6. Am dreptul să îmi schimb opiniile.

7. Am dreptul să comit greșeli și să nu fiu totdeauna perfect.

8. Am dreptul să îmi urmez propriul sistem de valori și standardele.

9. Am dreptul sa ma supăr pe cineva pe care iubesc.

VOTAT MEREU ÎN TOP 3 DJ ÎN LUME, DIMITRI VEGAS VINE PE SCENA PRINCIPALĂ MASSIF 2023 Camelia Potec a vizitat școala braileană din comuna Romanu recent renovată de Asociația BookLand CÂȘTIGĂTORII TOMMY HILFIGER FASHION FRONTIER CHALLENGE PROPUN PENTRU VIITOR SOLUȚII INCLUZIVE ȘI DE IMPACT

10. Am dreptul de a fi eu, în toată unicitatea mea.

11. Am dreptul să spun “nu știu”.

12. Am dreptul să nu ofer scuze sau motive pentru comportamentul meu.

13. Am dreptul să îmi determin prioritățile.

14. Am dreptul să nu mă simt responsabil/ă pentru problemele, emoțiile, responsabilitățile celorlalți.

15. Am dreptul să solicit să fiu tratat/ă cu onestitate de către ceilalți.

16. Am dreptul să simt emoții, inclusiv furie.

17. Am dreptul să rămân credincios/oasă mie însumi.

14. Am dreptul să iau propriile decizii.

15. Am dreptul de a-mi rezerva un timp, spațiu personal și de a mă îngriji de mine însumi.

16. Am dreptul de mă îngriji de sănătatea mea.

18. Am dreptul de a nu trăi într-un mediu abuziv.

19. Am dreptul să îmi fac prieteni și să mă bucur de o viață socială echilibrată.

DJ-UL NR 1 AL LUMII, MARTIN GARRIX REVINE LA UNTOLD DAVID GUETTA, ALESSO, KSHMR ȘI SALVATORE GANACCI VIN LA UNTOLD 2023 Importanța îngrijirii orale a cățeilor Cele mai frumoase citate despre luna ianuarie

20. Am dreptul de a mă schimba și de a evolua de-a lungul timpului.

21. Am dreptul de a fi tratat/ă cu demnitate și respect.

22. Am dreptul sa ma simt speriat și să spun “sunt speriat”.

23. Am dreptul sa fiu jucăuș și frivol.

24. Am dreptul să fiu mai sănătos decât cei din jurul meu.

25. Am dreptul sa fiu fericit.

Foto homepage: StunningArt/ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri