Momentul oportun il putem gasi atunci cand descoperim ca propriul copil s-a indragostit. Cand este destul de mare sa inteleaga ce se petrece cu el si isi doreaste sa puna cumva in practica ceea ce simte.

Primul capitol al educatiei preadolescentilor ar trebui sa aiba la baza codul bunelor maniere. Aceasta forma de educatie le va asigura un fond bun si o garantie a modului in care isi pot alege parteneri in functie de propriile asteptari, frumos lucrate impreuna cu parintii.

Daca primul capitol a fost bine lucrat, al doilea capitol se refera la igiena sexuala, la bolile cu transmitere sexuala dar si la sarcina.

Apoi putem discuta despre sex cu proprii copii sau adolescenti in functie de varsta. Fara sa uitam sa luam in considerare faptul ca acestia se pot dezvolta diferit. De aceea criteriile oferite mai jos sunt orientative.

1. La varsta de 10 - 14 ani.

Atunci parintii remarca pentru prima data faptul ca propriul copil este indragostit si incepe sa inteleaga altfel acest sentiment. Este foarte posibil ca acest sentiment, copilul sa il traiasca inca de la gradinita, dar aceea nu se poate numi dragoste. Eu vorbesc despre varsta cuprinsa intre 10 si 12 ani atunci cand copilul se indragosteste constient pentru prima data. In cadrul acestei categorii de varsta este bine sa vorbiti copiilor despre:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

• Codul bunelor maniere: mimica, gestica, comunicare, respect, comportamente in societate. Astfel va asigurati ca veti avea un viitor gentleman sau o fetita care va sti cum sa impuna si sa cucereasca respectul. Este foarte important sa aratati si prin propriul exemplu faptul ca acest cod nu va este strain. Sa nu uitam ca un copil invata mai usor daca ceea ce i se spune vede si in propria familie.

• Despre sarut. Pentru acei parinti care au o relatie deosebita cu copii, pot explica ce inseamna si cum se procedeaza.

Daca sunteti mai timizi, puteti oferi materiale: de pe net sau din reviste din care copilul sa isi extraga singur informatia.

2. La varsta de 15 – 17 ani.

Atunci cand copilul tinde sa isi construiasca o relatie pentru o perioada mai lunga de timp.

• Continuati cu exersarea codului bunelor maniere.

• Vorbiti-le despre bolile cu transmitere sexuala.

Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

• Vorbiti-le despre sarcina.

• Purtati discutii despre relatia de dragoste a adolescentului pe care o sprijiniti mai mult sau mai putin in functie de cum isi face si el datoria de fiu si elev.

• Vorbiti-le de importanta familiei.

Din nou aceeasti indrumare: daca sunteti mai timizi, puteti oferi materiale: de pe net sau din reviste din care copilul sa isi extraga informatia. Sau puteti apela la un psiholog.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri